Hoe onderhoud je het gras van jouw recreatiewoning in de winter?

geplaatst op 12-01-2023
 Tweede woning 
Door het hele jaar heen aan er veel mensen op vakantie. We gaan op vakantie om weer op te laden, familieleden te bezoeken, de wereld te ontdekken en zo zijn er veel meer andere redenen om het buitenland te bezoeken. Wanneer je een recreatiewoning hebt, is het belangrijk om niet alleen de woning, maar ook het gras in de tuin goed te onderhouden. Wil jij weten hoe je het groen bij jouw tweede huis tijdens de winter kunt onderhouden? In dit artikel zullen wij je vertellen hoe je dit kunt doen.
alt

Bladeren verwijderen

De kans is groot dat de tuin van een recreatiewoning tijdens de winter minder gebruikt wordt. Toch is het belangrijk kom hier door het jaar heen tijd aan te besteden. Tijdens de warme dagen wil je natuurlijk weer volop van de tuin kunnen genieten. Om deze reden is het belangrijk om het gras in de tuin voor te bereiden op de winter. Hiermee kun je het beste beginnen wanneer de herfst aanbreekt. Gezien de bladeren tijdens deze periode beginnen te vallen, is het raadzaam om het deze regelmatig te verwijderen. Wanneer je dit niet doet, wordt het moeilijk voor het gras om genoeg zonlicht te krijgen. Het regelmatig verwijderen van het gras biedt ook meteen de kans om overzicht te krijgen over de staat van het gras. Zitten er gaten in het gras, dan kun je graszaad gebruiken om deze gaten op te vullen. Hoe snel het gras begint te ontkiemen, zal afhangen van de hoeveelheid vocht en warmte dat het gras krijgt. Tot slot kun je het gras onderhouden door het te maaien zolang het groeit.

Een nieuw gazon

Ziet het gras er niet meer mooi uit? En is de tuin toe aan een nieuw gazon? Dan kan dit snel opgelost worden door graszoden aan te schaffen. Graszoden zijn op een speciale manier geoogst en geteeld. Doordat de graszoden dagelijks onderhouden worden, zorgt het ervoor dat de hoge kwaliteit ervan gewaarborgd wordt. Heb je geen idee wat graszoden zijn? Dan is het goed om te weten dat het beter bekend staat als grasmatten. het stelt je in staat om binnen een periode van 10 tot 14 dagen te kunnen genieten van een nieuw gazon. Graszoden brengen ook veel voordelen met zich mee. Zo kan er vaak op gelopen en gespeeld worden en is het makkelijk zelf te herstellen wanneer dit nodig is.

Samenvattend, het is belangrijk om ook bij je tweede huis in Nederland het gras in de tuin te blijven onderhouden wanneer het koud is. Zo kun je ervoor zorgen dat je er tijdens de zomer weer optimaal van kunt genieten. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om de bladeren van het gras regelmatig te verwijderen en de gaten in het gras te vullen. Is de tuin toe aan een nieuw gazon? Dan kan dit snel gedaan worden met graszoden.