Hoe richt je een recreatiewoning slim in?

geplaatst op 11-08-2020
 Tweede woning 
 Camping 
Het is echt een heerlijke camping die je nu hebt ontdekt in het midden van het land. Zo fijn dat je een bod hebt gedaan op het chalet wat zo lekker een beetje achteraf aan de rand van het park staat. Je hebt van tevoren geïnformeerd over de mogelijkheid van permanent wonen op het park. Volgens de ambtenaar van de gemeente mag dat.
alt

In een chalet is het allemaal wat compacter en wat kleiner. Maar dat vind je helemaal niet erg want er staat een constant vakantiegevoel tegenover. Op het park zijn leuke faciliteiten zoals een zwembad en een grote speeltuin voor je kleinkinderen. Het chalet heeft een ruime veranda en een grote eigen tuin. De woonkamer is lekker licht en er is Wifi. Voor de twee slaapkamers ga je nu op zoek naar schuifdeurkasten, zo houd je de ruimte tussen de kasten en het bed lekker open.

Keuken

Zo een slim systeem zou je in de keukenkastjes eigenlijk ook wel willen. Een kastje voor in de woonkamer waar je de puzzels en boeken in gaat bewaren, ga je zelf maken, ook met schuifdeurtjes. Bij de kleine supermarkt op de camping kun je ook tijdschriften en puzzelboekjes kopen, dat had je al gezien. Dus dat leuke schuifdeurkastje zal snel gevuld zijn. Bedenk dat het gebruik van een schuifdeur in de badkamer van het chalet ook heel handig is. Je hebt dan geen last van een moeilijke instap met een naar buiten draaiende douchedeur. Die zal elke keer tegen de wastafel slaan.


Opzij

Heerlijk als alle deuren en deurtjes opzij schuiven. Een hele fijne oplossing als je wat minder ruimte hebt voor openslaande deuren. Het blijft beperkt met de ruimte in een chalet op een vakantiepark, maar er is niets heerlijker en spannender! Elke week zie je wel een eekhoorntje of een konijntje rondscharrelen. Misschien zelfs wel een hertje! Hoe vaak kom je dat tegen in een gewone straat met eengezinswoningen? Je kunt elke morgen een baantje trekken in het zwembad. Tussen de dennenbomen door wandelen om in de vroege ochtend je krantje te halen in de campingwinkel. Wat is er nu leuker dan dat?

1 reactie

J Tieselink op 10-09-2020 om 08:34
Prima blog om te lezen. Ik vind het fijn dat je enkele tips of suggesties deelde om een recreatiewoning goed in te richten. Dank je hiervoor! Eerlijk gezegd is het geen makkelijk klusje, dus jouw blog heeft mij veel geholpen. Ik kijk uit naar meer interessante blogs.
Reactie plaatsen