In de winter gebruik maken van je recreatiewoning: zo maak je de woning aangenamer

geplaatst op 29-10-2020
 Tweede woning 
Wanneer je de beschikking hebt over je eigen recreatiewoning, kun je daar natuurlijk zelf optimaal van profiteren. Ook in de wintermaanden is het heerlijk om er even tussenuit te kunnen gaan. Even bijkomen van alle stress, even in een heel andere omgeving zijn. Maar om het echte vakantiegevoel te kunnen krijgen en goed vast te houden, is het dan wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de recreatiewoning een aangename plek is om te zijn. In de zomertijd zul je misschien wat minder aandacht hebben besteed aan het interieur, omdat je het grootste deel van de tijd in de buitenlucht doorbracht. Maar dat is in de winter een ander verhaal. Dan speelt met name de sfeer in de woning een belangrijke rol.
alt

Haal de natuur in huis

Niets is sfeervoller dan onze natuur. Je kunt de natuur heel eenvoudig in huis halen door wat planten in je recreatiewoning te zetten. Je kunt ook denken aan andere vormen van natuurlijke decoratie. Een mandje met dennenappels op tafel staat heel sfeervol en past uitstekend bij deze tijd van het jaar.

Maak het comfortabel

Associeer je de winter vooral met kou? Zorg er dan voor dat het je in je recreatiewoning in het laagseizoen aan niets ontbreekt op het gebied van comfort. Maak gezellige zithoekjes met kussentjes of een mooie plaid om ’s avonds lekker in weg te kruipen. Het is dan wel verstandig om deze accessoires qua kleur goed af te stemmen op de rest van je interieur.

Maak het niet te druk

Soms hebben mensen de neiging om hun woonkamer helemaal vol te proppen met allerlei spulletjes. Hier geldt dat overdaad schaadt. Om goed tot rust te komen en lekker te genieten, heb je niet veel nodig. Met slechts een paar kleine toevoegingen kun je al heel wat bereiken. Let wel goed op de akoestiek, de ruimte moet niet te hol klinken.

Zorg voor warmte

Warmte heb je nodig in letterlijke zin, maar ook figuurlijk. Heb je een open haard? Zorg dan voor een voorraadje houtblokken, zodat je een mooi vuurtje kunt stoken. Dat geeft sfeer en brengt rust. Zet wat tafellampen neer met warme kleuren led erin. Toch nog een beetje te koud in huis? Scoor een mooie fleecedeken bij Smulderstextiel.nl en sla die ‘s avonds lekker om je heen, terwijl je geniet van een mooie film op televisie.