Inboedel verzekeren recreatiewoning

geplaatst op 15-05-2015
 Tweede woning 
alt

Eigenlijk heeft iedereen met een eigen huis wel een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt u over het algemeen bij gevallen van:

  • schade aan bezittingen door brand
  • schade aan spullen door waterschade
  • gevolgen van een inbraak

 Het is natuurlijk belangrijk dat ook de vakantiewoning verzekerd is voor deze zaken, het is echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden met het afsluiten van de inboedelverzekering voor een vakantiewoning.

Daarom hebben wij een aantal aandachtspunten voor het vinden van de juiste inboedelverzekering die past bij uw gebruik van de recreatiewoning. Omdat er veel verschil is in de dekking tussen de verschillende mogelijkheden is het niet perse verstandig om de goedkoopste inboedelverzekering te kiezen.

Aanbod inboedelverzekering recreatiewoningen

De meeste verzekeraars in Nederland hebben speciale inboedelverzekeringen voor recreatiewoningen. Het kan dus sowieso geen kwaad om bij u huidige verzekeraar na te vragen wat de regels omtrent vakantiewoningen zijn.

Ook zijn er nog verzekeraars waar de inboedel van uw recreatiewoning gewoon onder de inboedelverzekering van uw woonhuis valt, dan hoeft u eigenlijk niks aan te passen of af te sluiten. Let wel goed op kleine lettertjes om narigheid bij een onverhoopte situatie uit te sluiten.

Inboedelverzekering bij verhuur

Let wel heel goed op de kleine regeltjes. Het kan zo zijn dat de inboedel bijvoorbeeld niet verzekerd is wanneer u uw huis verhuurd. Wanneer er andere mensen in een woning verblijven dan de verzekeringnemer is de kans op schade of diefstal groter, zo redeneren de verzekeraars. Daarom is er vaak een aparte regeling of inboedel verzekeringspolis nodig wanneer u vakantiehuis ook verhuurd wordt.

Vergelijken van verzekeringen

Ook kan het zijn dat de inboedelverzekering eisen stelt aan de beveiliging van het vakantiehuisje, vaak is een recreatiewoning niet zo goed beveiligd als een regulier woonhuis.

Ook kan de prijs per aanbieder erg verschillen. Let dus op alle punten extra goed wanneer u de inboedelverzekeringen aan voor uw vakantiewoning aan het vergelijken bent en kies niet perse voor de goedkoopste maar kies diegene die het best bij uw situatie past.