Inbraakbeveiliging tweede huis

geplaatst op 01-06-2021
 Tweede woning 
Een tweede huis is niet alleen populair bij iedereen die een fijne plek zoekt om de weekenden en vakanties door te brengen. Ook inbrekers zijn fan van een tweede huis. Het is niet moeilijk om te bedenken waarom dat zo is. In een tweede huis is lang niet altijd iemand aanwezig. Voor inbrekers is dat natuurlijk ideaal. Kansen genoeg om in te breken zonder dat ze op de bewoners stuiten. En vaak valt er ook best nog wel wat te halen, want veel spullen blijven in een tweede huis gewoon staan als de bewoners er niet zijn.
alt

Daarom is inbraakbeveiliging bij een tweede huis ontzettend belangrijk. Want heeft u een tweede huis, dan wilt u toch niet terugkeren naar een huis dat ten prooi viel aan inbrekers? Dat is allesbehalve een fijn begin van uw weekendje weg of vakantie. 

Zorg voor goed hang-en-sluitwerk

Om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken en te ontmoedigen, is goed hang-en-sluitwerk ontzettend belangrijk. Dat betekent dat u voor de inbraakbeveiliging van uw tweede huis goedgekeurd hang-en-sluitwerk moet gebruiken dat voldoet aan het Politiekeurmerk. Deze sloten hebben het SKG®-logo met sterren. Een 3-sterrenslot is aanbevolen, daarmee heeft u de best mogelijke inbraakbeveiliging voor uw tweede huis.

Het is belangrijk dat u het hang-en-sluitwerk laat monteren door een professionele slotenmaker, zoals De Slotenwacht. Let goed op met een schuifpui, want daarvoor heeft u een speciaal slot nodig. En vergeet ook de sloten op de bovenverdieping van uw tweede huis niet, als die er is. Ook die ramen en eventuele balkondeuren en dakramen hebben een slot met SKG®-logo nodig. 

Handige tips voor inbraakbeveiliging tweede huis

Naast goed hang-en-sluit-werk zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om inbrekers te ontmoedigen om uw tweede huis uit te kiezen. Zo is het belangrijk om:

  • Altijd alle ramen en deuren te sluiten en op slot te doen. Ook als u maar even weg bent. Anders heeft u weinig aan uw goede sloten. 
  • Buitenverlichting met een schemerschakelaar of bewegingssensor op te hangen. Inbrekers worden niet graag gezien door anderen. 
  • Uw waardevolle spullen uit het zicht te plaatsen. Inbrekers vinden het fijn om vooraf te weten wat er te halen valt. 
  • Uw sleutels niet buiten onder een bloempot te verstoppen. Inbrekers weten waar ze moeten zoeken. 
  • Ervoor te zorgen dat de deuren en ramen van uw tweede huis niet worden afgeschermd door bomen, struiken of een schutting. Dan is sociale controle lastig. 

Een slotenmaker voor je tweede huis nodig?

Heeft u een tweede huis en voldoen de sloten daarvan niet aan het Politiekeurmerk? Neem dan contact op met De Slotenwacht. Onze ervaren en vakkundige slotenmakers weten wat er nodig is om de inbraakbeveiliging van een tweede huis op orde te krijgen. Ze komen graag een keer bij uw tweede huis langs om te kijken wat ze voor u kunnen betekenen en een prijsopgave te maken. Wilt u uw tweede huis beter beveiligen? Neem dan nu direct contact met ons op!