Is uw recreatiewoning toe aan een make-over?

geplaatst op 10-12-2019
 Tweede woning 
alt

Eindelijk vakantie. U heeft hard gewerkt en keek al wekenlang uit naar een paar weken lekker ontspannen in uw vakantiewoning. Maar past het interieur nog wel bij uw wensen? Zit de leren bank nog wel lekker genoeg? Brengt uw recreatiewoning nog wel de rust die u verdient? Veel mensen richten hun huis met veel zorg in. De recreatiewoning wordt echter nog wel eens vergeten en verandert langzamerhand in een opslagplaats voor afgedankte spullen. Maar dat is zonde! Juist in de vakantie heeft u de tijd om eens lekker te genieten van een middag op de bank in een mooi interieur. Met de volgende tips creëert u een fijne sfeer, zodat u weer helemaal tot rust kan komen in uw nieuwe interieur. 

Trends

Helemaal van nu zijn de urban en industriële looks. Alhoewel deze stijlen op elkaar lijken, is er een subtiel verschil. Kenmerkend voor de industriële stijl zijn de robuuste meubels van bijvoorbeeld zwart staal en hout. De urban stijl lijkt hierop maar is lichter en ruimtelijker. Ook wordt er bij deze stijl meer gebruik gemaakt van kleur en natuurlijke materialen. In beide stijlen mag een lederen bank in ieder geval niet ontbreken. Aangezien de bank het meest bepalende meubelstuk is in het interieur, is het belangrijk dat deze goed aansluit bij uw wensen en smaak. Daarnaast moet de robuuste bank comfortabel zijn, u bent immers op vakantie om uit te rusten. Gelukkig is er tegenwoordig volop keus in leren bankstellen. Van robuuste industriële banken tot strakke leren hoekbanken, er is voor elk wat wils.

Planten en accessoires

Een lederen bankstel is natuurlijk een vrij grote uitgaaf. Gelukkig zijn er ook vele andere eenvoudige manieren om uw recreatiewoning een opfrisbeurt te geven. Ga bijvoorbeeld op zoek naar mooie vintage accessoires bij tweedehandswinkels, of zoek online naar tweedehands koopjes. Simpele bijzettafeltjes of industriële krukjes doen het altijd goed in een urban interieur, en zijn vaak voor een zacht prijsje te vinden. Ook het toevoegen van planten past helemaal in de urban stijl. Daarnaast zuiveren planten de lucht, en brengen ze meteen leven in het interieur.

Kleur

Wilt u nog een stapje verder? Breng kleur aan in uw recreatiewoning door een muur te verven. Een relatief simpele verandering die niet veel hoeft te kosten. Of u nu een kleine muur verft of een grote wand, het geeft het interieur meteen een heel nieuwe look. Helemaal in stijl met de urban- en industriële trend is het onbewerkt laten van muren. Heeft uw woonkamer een mooie bakstenen muur? Niks meer aan doen! Ook zijn er tegenwoordig hippe behangetjes te krijgen die inspelen op deze trend.

Het is dus mogelijk om relatief makkelijk uw recreatiewoning een volledig nieuwe look te geven. Verwen uzelf met een comfortabele industriële bank, en maak het geheel af met stoere accessoires en mooie planten. We hopen u met deze tips geïnspireerd te hebben om ook uw vakantiewoning om te toveren tot urban jungle met een industrieel tintje.