Je telefoon als persoonlijke hotspot gebruiken

geplaatst op 25-08-2022
 Citytrip 
alt

In een recreatiewoning heb je niet altijd een die snelle wifi-verbinding zoals je thuis gewend bent (of misschien beschik je zelfs helemaal geen wifi). Vooral als het huisje op een afgelegen plek staat, kan de verbinding een stuk trager zijn. De mogelijke oplossing: van je mobiel een hotspot maken, zodat je er meerdere apparaten op aan kunt sluiten. Maar hoe doe je dit eigenlijk op je telefoon en waar moet je op letten? Je leest het hier.

Internetten met een trage of zonder verbinding

Heb jij een vakantiehuisje gehuurd, maar een slechte verbinding? Dan hoef je gelukkig niet te wachten met internetten tot je weer thuis bent. Je kunt namelijk een hotspot maken van je telefoon. Zo maak je je eigen netwerk, waar je ook andere apparaten op aan kunt sluiten, zoals je laptop, tablet of smart tv. Deze apparaten maken dan gebruik van de 5G verbinding via je mobiele telefoonprovider.

Zo maak je een hotspot

Het is heel makkelijk om op deze manier met je smartphone verbinding te maken. Maar hoe kun je dit instellen?

Bij een gsm Samsung toestel ga je naar de instellingen en druk je op Wifi en netwerk - Hotspot en tethering - Wifi-hotspot. Schuif de slider naast ‘Aan’ naar rechts om hem in te stellen. Kies een netwerknaam zodat je hem makkelijk terug kunt vinden. Je zet hem weer uit door het schuifje naast ‘Uit’ naar links te swipen.  Bij een iPhone ga je naar de instellingen en klik je op Mobiel netwerk - Persoonlijke hotspot. Schuif de knop bij ‘Anderen mogen verbinden’ naar rechts om hem aan te zetten. Door deze knop naar links te schuiven schakel je hem weer uit. 

Zodra je dit hebt gedaan kun je verbinding bewerkstelligen tussen je andere apparaten en je mobiele telefoon.

Je mobiele hotspot verbinden met andere apparaten

Je laptop, tablet of smart tv verbinden werkt op dezelfde manier als je apparaten verbinden met een netwerk. Je kunt dit doen door in de instellingen van je apparaat op het bekende wifi-symbooltje te klikken. Vervolgens selecteer je je hotspot en voer je je wachtwoord in als je er een hebt ingesteld. Je apparaat wordt verbonden met het netwerk. 

Het beveiligen van je hotspot

Internetten via een persoonlijke hotspot kost wel data uit je abonnement. Die kan hierdoor snel opraken, zeker als je een datalimiet hebt. Houd daar dus rekening mee. Het is ook verstandig om een wachtwoord in te stellen, zodat niet iedereen kan inloggen en jouw databundel kan gebruiken om te internetten. Data gebruiken buiten je bundel kan je namelijk (veel) geld kosten en kun je dus beter voorkomen. Daarna is het ook een stuk veiliger.

Een huisje met een snelle verbinding  

Wil je wel beschikken over snel internet maar je telefoon niet gebruiken als hotspot? Dan kun je natuurlijk ook een huisje zoeken met een snelle verbinding. Je kunt dit bij je zoekopdracht aangeven of in de omschrijving van het huisje vinden of er ‘snelle gratis wifi’ is.