Jouw droomrecreatiewoning financieren, zo doe je dat!

geplaatst op 07-07-2022
 Tweede woning 
De zomer staat eindelijk weer voor de deur! Dit is de tijd van het jaar dat we vakantiedagen opnemen om te kunnen genieten van het lekkere weer. Sommigen gaan naar het buitenland en anderen kiezen ervoor om in Nederland te blijven. Het is dan fijn als je hier ook het gevoel kunt hebben dat je lekker op vakantie bent. Heb je altijd al een recreatiewoning willen aanschaffen? Maar heb je geen idee hoe je dit kunt financieren? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. Lees dus snel verder voor wat sterke tips!
alt

Een tweede hypotheek of je hypotheek verhogen

Een recreatiewoning financieren kan direct en snel. Heb je al een hypotheek? En heb je meer financiële middelen nodig? Dan kun je ervoor kiezen om een tweede hypotheek op je bestaande hypotheek te nemen. Wanneer je voor een tweede hypotheek kiest, dan zijn daar extra stappen aan verbonden. zo komen er extra notariskosten bij kijken. Dit komt omdat jouw situatie ook opnieuw beoordeeld moet worden. daarnaast kun je ook te maken krijgen met taxatiekosten, bemiddelingskosten en meer. Als je ervoor kiest om je hypotheek te verhogen, dan krijg je niet met extra kosten te maken. Dit kun je namelijk meteen bij je bank doen. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat ook hierbij je situatie opnieuw beoordeeld wordt. Je hypotheek verhogen moet passen bij je inkomen en de huidige marktwaarde. 

Persoonlijke lening 

Naast het nemen van een hypotheek kun je ook kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is ook de meest gebruikelijke keuze om een recreatiewoning aan te schaffen. De hoogte van het maximale bedrag dat je kunt lenen hangt af van waar je deze afsluit. Zo kun je bij grote banken bedragen van 50.000 euro tot 75.000 euro lenen. Wil je een groter bedrag kunnen lenen? Dan kun je dit bij het Nederlands Krediet Collectief afsluiten. Hier kun je een persoonlijke lening tot 150.000 euro afsluiten. Naast een hoog bedrag kun je van meer voordelen genieten als je deze bij het Nederland Krediet Collectief afsluit. Zo krijg je te maken met een lager rentepercentage, er zijn geen afsluitkosten, je kunt te allen tijde extra aflossen en je kunt je eigen lening beheren. Zo kun je alles zelf in de gaten houden. 

Kortom, kun je je recreatiewoning financieren door je huidige hypotheek te verhogen of door een tweede hypotheek te nemen. Echter komen er extra kosten bij kijken wanneer je een tweede hypotheek neemt. Daarnaast kun je voor de meest gekozen optie kiezen: een persoonlijke lening. Hierbij kun je van veel voordelen genieten.