Leg eens een vloerkleed in de recreatiewoning

geplaatst op 09-03-2020
 Tweede woning 
alt

Een recreatiewoning is heerlijk. Het maakt niet uit waar de woning zich bevindt, in Nederland of in een zonnig land. Het is fijn als een vakantiewoning zo eenvoudig mogelijk te onderhouden is. Je wilt natuurlijk niet uren zoet zijn met schoonmaken als je aankomt, en ook niet aan het einde van je vakantie. Aan de andere kant wil je wel dat je vakantiewoning zo gezellig mogelijk ingericht is. Zorg daarom voor een makkelijk te onderhouden inrichting, en ga voor een onderhoudsvrij vloerkleed voor extra gezelligheid.

Houd je vloerkleed mooi

Een vloerkleed is de ideale toevoeging aan je recreatiewoning – met een vloerkleed creëer je in een handomdraai een gezellige sfeer. Bovendien is het heerlijk zacht en warm aan je voeten. Een vloerkleed moet natuurlijk wel onderhouden worden. Het kan zomaar gebeuren dat er vlekken op het vloerkleed komen. Als je een keer niet oplet mors je per ongeluk wijn, of na een lange wandeling vergeet je je modderige schoenen bij de deur uit te doen en stap je zonder erbij na te denken op het tapijt. Laat moddervlekken even indrogen, waarna je de vlekken met een stevige borstel eenvoudig van het vloerkleed kunt vegen. Verwijder andere vlekken zo snel mogelijk met een goed vochtige doek. Om het vloerkleed in je vakantiewoning zo lang mogelijk mooi te houden, is het verstandig het voor vertrek altijd even grondig te stofzuigen.

Het toppunt van eenvoud

Hoe eenvoudig het vloerkleed in de recreatiewoning te onderhouden is, ligt ook aan de kleur van het vloerkleed. Op een wit kleed zie je vanzelfsprekend een stuk meer dan op een zwart vloerkleed. Tenzij je altijd je blonde labrador meeneemt op vakantie, zul je naar een donker vloerkleed nauwelijks omkijken hebben. Wil je dus wel graag een vloerkleed hebben in je recreatiewoning, maar heb je geen zin om altijd op te moeten passen voor vlekken, dan is een zwart vloerkleed de ideale keuze voor jou. En een donker vloerkleed is niet alleen praktisch, het is ook nog eens ontzettend stijlvol!