Luxueuze kanten van een vakantiewoning

geplaatst op 26-04-2018
 Tweede woning 
alt

Het hebben van een vakantiehuis is voor veel mensen al een luxe, maar in sommige gevallen gaat het net een stapje verder. Met wat luxe aanpassingen zal de woning nog meer naar wens zijn en wordt het genieten sterk bevorderd. Om de luxueuze aanpassingen/verbeteringen te doen aan de woning moet je natuurlijk wel weten welke mogelijkheden in verschiet liggen. Onderstaand hebben wij een aantal van deze mogelijkheden geschetst inclusief eventuele voor- en nadelen.

Zwembad voor de zomer

Ligt het vakantiehuis in een zonovergoten gebied of ben je er enkel in de zomerse periode te vinden? Dan is het (laten) plaatsen van een zwembad natuurlijk een fantastische optie. Allereerst is het goed om te kiezen voor kwaliteit, omdat het bestand moet zijn tegen schommelingen in het weer. Een zwembad op Fonteyn.nl kan in dat geval de meest passende oplossing zijn. Deze zijn van dermate hoge kwaliteit dat is gegarandeerd genieten geblazen. Bij het plaatsen van een zwembad is het goed om rekening te houden met de intensiteit van de klus en het vakmanschap dat erbij komt kijken. Schakel dus een professional in die het zwembad komt installeren zodat alles er goed bij ligt.

Genieten in de winter

Heb je een vakantiehuis in bijvoorbeeld Spanje, maar wil je er in de winter ook van genieten? Dat kan! Dan moet je er echter wel voor zorgen dat er ook voldoende luxe is wanneer het budget dat toelaat. Het is dan mogelijk om een mooie jacuzzi, natuurlijk overdekt, in de tuin neer te zetten. Ook een sauna kan een mooie, luxueuze, toevoeging zijn aan de tuin van het vakantiehuis. In het meest ideale geval kan je dit combineren met een dompelbad waar je na de tijd in de sauna even een verfrissende duik in kunt nemen.

Niet-seizoensgebonden genieten

Wil je, ongeacht de tijd van het jaar, genieten van of in jouw vakantiewoning? Dan moet er voor zorgen dat er een goede veranda aanwezig is welke met bijvoorbeeld een glaswandsysteem kan worden afgesloten. Als het dan een keer flink waait, wat in de zuidelijke regionen nogal eens kan voorkomen, gooi je de veranda dicht en blijft het genieten geblazen. Om het in de winter ook nog aangenaam te houden kan er dan gekozen worden voor een openhaard of een gashaard om de temperatuur wat te doen stijgen.