Meerwaarde van veranda bij je vakantiehuis

geplaatst op 11-05-2018
 Tweede woning 
alt

Voor een groot deel van de Nederlandse bevolking is een tuin het pareltje van een woning. Deze mensen onderhouden hun tuin op regelmatige basis, met als gevolg dat de tuin er elk jaar weer picobello uit ziet. Een goed onderhouden tuin biedt een ontzettende meerwaarde voor de gehele woning. Bij een vakantiehuis is het echter moeilijker om een tuin op frequente basis te onderhouden. Hier wordt gesproken over het onderhouden van tuinmeubelen, vloertegels, vloerplanken en planten. Gelukkig zijn er enkele handige tips die enige bijkomende stress van deze tuin kunnen verminderen. Aan de hand van deze tips krijgt men een zetje in de rug om eigenhandig de perfecte tuin te creëren. Afgezien het gezellig maken zal men ook inzicht krijgen hoe de tuin van het vakantiehuisje makkelijk onderhouden kan worden. Lees in dit artikel meer informatie over hoe men een gezellige tuin kan creëren door de plaatsing van een veranda en het kiezen van de juiste tuinmeubelen en planten.

Geniet ongelimiteerd van de tuin door een veranda

Een zeer belangrijke tip om de perfecte tuin te creëren en te behouden is de plaatsing van een veranda. Een veranda is een overkapt gedeelte aan de woning. Een veranda kan ook los van de woning geplaatst worden mits hier genoeg ruimte voor is in de tuin. Elke veranda kan passend gemaakt worden aan de stijl van een woning. Door de overkapping kan men in alle seizoenen gebruik maken van hun tuin en hier lekker gaan zitten. In de zomer beschermt een veranda tegen de hitte, ideaal voor een diner in de tuin. Daarbij wordt een veranda ook veel gebruikt in de winter, doordat men vaak heaters installeert om tot een prettige temperatuur te komen. De overkapping biedt ook de mogelijkheid om bij regenachtige weer vooralsnog te barbecueën. Met als gevolg dat de tuinfeestjes niet meer in het water vallen, letterlijk en figuurlijk gesproken. Een verandaspecialist kan meer informatie verlenen zodat de juiste veranda gekozen kan worden. Een veranda bij je tweede huis biedt ook de mogelijkheid om bepaalde spullen op te bergen. Zo kan men onder een veranda spullen plaatsen die niet goed tegen neerslag kunnen. Hierbij kan gedacht worden aan tuinmeubelen die vrij teer zijn. Door de veranda hoeft men niet bij elke bui alle spullen naar binnen te verhuizen. Wat ook vrijwel onmogelijk is bij en vakantiehuis aangezien men niet elke dag op en neer rijdt. Op deze manier blijven de meubelen netjes en droog onder een veranda, ook wanneer men niet op locatie is.

Tot in de late uurtjes ontspannen met de juiste tuinmeubelen

Onder een veranda horen natuurlijk tuinmeubelen aangezien deze onmisbaar zijn wanneer men ontspanning zoekt. Het blijft heerlijk om te zonnen in een fijne ligstoel. Daarnaast kan een loungeset de mogelijkheid bieden om gasten te ontvangen in de tuin. Door een fijne loungeset kan men gezellig converseren met elkaar. In het loungegedeelte kan men ook heerlijk een kop koffie of een ijskoude borrel drinken. Zoals hierboven al gezegd is blijven deze tuinmeubelen netjes wanneer ze geplaatst worden onder het overkappende gedeelte van en veranda. Zo blijven de meubelen het hele jaar door een prachtige toevoeging van het vakantiehuisje.

Geef een tuin kleur met een bloemenborder

Een bloemenborder creëert nette vakken waar de mooiste bloemen geplant kunnen worden. Wanneer deze bloemen in volle bloei staan, fleurt de hele tuin op. Het is ook zeer leuk om door de jaren heen verschillen bloemen te planten, zodat een tuin steeds een verfrissende uitstraling heeft. Naast bloemsoorten kan men natuurlijk ook kiezen voor planten. Sommige planten overleven alle seizoenen, en hebben deze minder verzorging nodig. Dit is natuurlijk heel handig voor de tuin van een vakantiehuis. Verder blijft het correct inrichten van een bloemborder een behoorlijk gepuzzel. Zo is het aangeraden om vooraf te bedenken hoeveel vierkante meter van de tuin besteed mag worden aan bloemen. Naast de keuze van bloemen en planten kan men zijn of haar vakantietuin opleuken door de plaatsing van versieringen of andere vormen van decoratie. Hierbij speelt de juiste verlichting ook een grote rol. Behalve dat het een fijne sfeer creëert