Muggen uit je slaapkamer weren? Zó doe je dat

geplaatst op 22-09-2022
 Tweede woning 
De zomerperiode staat weer voor de deur. Deze periode gaat gepaard met zon, met plezier en met muggen. Niet alleen muggen zijn in de zomer behoorlijk actief, maar ook andere insecten. Juist de muggen houden je echter ’s nachts uit je slaap, waardoor je mogelijk niet aan voldoende nachtrust toekomt. Gelukkig is het mogelijk om muggen uit je slaapkamer te weren.
alt

Kies voor een klamboe boven je bed

Vind je de aanwezigheid van muggen op zich niet al te vervelend, maar heb je liever geen muggenbulten? Dan is het aan te raden om voor een klamboe in je slaapkamer te kiezen. De klamboe span je over je bed heen, waarna de muggen geen toegang meer tot je huid hebben.

Dit is puur te danken aan de structuur van de klamboe. Zo’n klamboe bestaat uit allerlei kleine gaten, waar een mug zich gelukkig niet door heen kan wringen. De muggen blijven zodoende op veilige afstand, waardoor je van een aangename nachtrust geniet.

Kies voor horren bij de slaapkamerramen

Zie je een klamboe niet helemaal zitten? Dat is op zich goed voor te stellen. Een klamboe houdt de muggen op afstand, maar mogelijk hoor je het zoemende geluid van de insecten alsnog. Om óók dat te voorkomen, kun je het beste voor een raamhor kiezen.

Horren zijn qua structuur te vergelijken met een klamboe. Ook een hor bestaat uit allerlei kleine gaatjes, waar de frisse lucht doorheen komt. Iets wat echter niet door de hor heen komt, zijn muggen en andere insecten. Ideaal!

Bijkomend voordeel: als je voor een hor kiest, heb je hier jarenlang geen omkijken naar. Bovendien komen de horren het gehele jaar door van pas. Ook in het voor- en najaar zijn veel insecten actief; gelukkig komen zij ook niet door de hor heen!

Spuit muggenspray op

Als je niet overtuigd van een hor bent, is het wellicht verstandiger om voor muggenspray te kiezen. Ten opzichte van horren is muggenspray een stuk voordeliger, maar uiteraard wel minder efficiënt. Neemt niet weg dat je alsnog met muggenspray van een prima resultaat verzekerd bent.

In de muggenspray zit een hele vervelende geur verwerkt. Een geur die wij – als mens zijnde – niet super goed opmerken, maar de muggen juist wel goed opmerken. Aangezien de muggen niet gek op deze geur zijn, blijven deze op verre afstand.

Ga op zoek naar de oorzaak van de aanwezigheid van de muggen

Om muggen te weren, hoef je niet altijd voor één van bovenstaande tips te kiezen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de oorzaak van het probleem aan te pakken.

Waar komen alle muggen precies vandaan? Heb je mogelijk stilstaand water in je tuin? Dan is dat dé plek waar alle muggen vandaan komen. Muggen zijn gek op stilstaand water en kunnen hun eieren daar perfect laten broeden. Door het water bijvoorbeeld in beweging te laten brengen, voorkom je dat de eieren in je tuin uit gaan komen. Daarmee ga je de aanwezigheid van een flinke hoeveelheid muggen al direct tegen.

Richt je pijlen niet alleen op de zomer

Normaliter waren de muggen vooral in de zomer actief. Met name in de afgelopen 2 á 3 jaar is dit echter anders. Doordat de temperatuur ook in het najaar vrij hoog liggen, overleven de muggen probleemloos de winter. Dat is ook dan direct dé reden waarom je mogelijk in de winter nog steeds last van muggen hebt.

Alleen al daarom is het advies om voor horren te kiezen. Met horren geniet je het gehele jaar door van een mug-vrije-slaapkamer. Wel zo prettig, niet waar?