Niet alleen binnen de toerismesector kan je je (tweede) huis verhuren

geplaatst op 28-07-2022
 Tweede woning 
Je hebt eindelijk een tweede huis gekocht, deze helemaal gerenoveerd en het is eigenlijk een super mooie plek om te wonen. Je hebt besloten dat je je tweede huis verhuurt aan toeristen via websites als airbnb.nl en booking.com, maar wist je dat je je tweede huis ook kan verhuren aan expats? Waarom je woning verhuren aan expats? In dit artikel hebben we het over wat expats zijn en waarom je je woning zou moeten verhuren aan expats!
alt

Wat bedoelen we als we het hebben over expats?

Expats is een afkorting van het Engelse expatriates. Hiermee wordt verwezen naar werknemers die vanuit het buitenland komen en die tijdelijk in Nederland werken. Vaak wordt dit gedaan bij grote of internationale organisaties. Expats komen naar Nederland, omdat er een schaarste is aan hoogopgeleiden in de sectoren techniek en software. Echter, deze vacatures moeten wel gevuld worden en hiervoor worden dus expats aangenomen. Voor expats is Nederland een financieel aantrekkelijk land. Dit komt doordat ze veel belastingvoordelen hebben en netto meer salaris ontvangen. Tevens staat Nederland in het buitenland bekend om de hoge levensstandaard die gehanteerd wordt.

Waarom zou je moeten verhuren aan expats?

Als je betrouwbare huurders wilt dan zijn expats zeker aan te raden voor de verhuur van je woning. Dit komt doordat ze een bepaalde tijd in Nederland verblijven. Na hun vertrek komt de woning gewoon weer vrij voor een nieuwe huurder of voor jezelf! Er zijn verder nog meer voordelen aan het woning verhuren aan expats. Expats gaan namelijk netjes om met de woning, zeker in vergelijking met studenten. Ze zijn daarnaast ook veel bezig met werken, hierdoor zorgen ze voor weinig tot geen overlast. De woning is daardoor voor expats echt alleen om te slapen en om te eten. 

Daarnaast is er meer zekerheid bij het betalen van de huur. Dit komt doordat expats een hoog salaris hebben. Verder is vaak ook hun werkgever betrokken bij het afsluiten van een huurcontract. Hierdoor heb je meer zekerheid, omdat er iemand verantwoordelijk is. 

Wat levert het verhuren van je woning op?

Financieel gezien is het interessant om je woning te verhuren aan expats. Zoals boven genoemd hebben expats een hoog salaris, waardoor ze een huur van tussen de 1000 en 1800 euro kunnen veroorloven. Dit komt mede doordat het bedrijf een deel van de huur meebetaald als ze werkzaam zijn. Het rendement van de verhuur is daarom vaak hoger.