Onderhoudstips voor vakantiewoningen: veiligheid en duurzaamheid op de eerste plaats

geplaatst op 13-02-2024
 Tweede woning 
Ben jij de eigenaar van vakantiewoningen, bijvoorbeeld op een vakantiepark? Dan heb je de verantwoordelijkheid om die goed te onderhouden. Het is belangrijk dat je huizen er netjes en leuk uitzien voor je gasten. Maar je wilt waarschijnlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je huizen - ze moeten duurzaam zijn. Je kunt verschillende dingen doen om het makkelijker te maken om voor je vakantiehuizen te zorgen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vastgoedbeheer.
alt

Waarom zijn entreematten belangrijk?

Een deurmat - bijvoorbeeld een droogloopmat op maat - is heel belangrijk bij het schoonhouden van de vloer van een vakantiewoning. Zo’n mat haalt ongeveer 80% van het vuil en vocht van de schoenen van gasten af voordat zij binnenkomen. Dit betekent dat je minder hoeft schoon te maken en dat je huis netjes blijft.

Hoe bescherm je je gasten tegen uitglijdgevaar?

Uitglijden kan overal gebeuren, binnen en buiten. Plekken waar het nat is - zoals een badkamer - zijn extra glad. Maar ook op trappen en laminaat kun je snel uitglijden. Door goede deurmatten te gebruiken, stop je al veel vocht bij de deur. Maar het is altijd slim om extra voorzichtig te zijn. Maak daarom gebruik van verschillende antislip-oplossingen.

Hoe bescherm je je muren?

In een vakantiewoning waar veel verschillende mensen verblijven, kan schade aan de muren ontstaan. Dit komt bijvoorbeeld door koffers, tassen of stoelen. Om een muur te beschermen tegen stoelen en andere voorwerpen, is het belangrijk om de juiste muurbescherming te gebruiken. Je hoeft je muren dan minder vaak te onderhouden. Muurbescherming kan ook helpen om het gebouw makkelijker toegankelijk te maken voor bezoekers, bijvoorbeeld met leuningen. Dus, naast dat het praktisch is, maakt muurbescherming een gebouw ook mooier en duurzamer.

Mapro, je partner in laagdrempelig onderhoud

Op zoek naar een manier om je recreatievastgoed tegen schade te beschermen? Dan staat Mapro B.V. klaar om je te helpen. Of het nu gaat om op maat gemaakte entreematten die vuil en vocht opvangen, antislip-oplossingen die de veiligheid van je gasten waarborgen, of muurbescherming die schade voorkomt - Mapro biedt een breed assortiment aan producten die zijn ontworpen om je lasten te verlichten. De specialisten van deze toeleverancier kunnen hun veiligheidsproducten ook voor je plaatsen! Kies voor Mapro en maak het onderhoud van je vakantiewoningen zowel efficiënt als stijlvol.