Op vakantie in Emilia-Romagna, bezoek Bologna

geplaatst op 15-05-2015
 Zomervakantie 
alt

Als vakantieland heeft Italië natuurlijk diverse regio’s die de moeite waard zijn. Als je voor een relatief onbekend gebied wilt gaan maar welke wel de typische schoonheid van het land heeft dan is Emilia-Romagna de moeite waard.
Het maakt onderdeel uit van de provincie  Bologna  welke vernoemd is naar de stad, deze plaats is tevens een goede dagtrip. Hoewel bij het grote publiek niet echt bekend is Bologna een stad waar je tijdens de vakantie prima een dag kunt doorbrengen. In dit artikel treft u dan ook enige informatie aan over wat je toch tot één van de leukste steden van  Italië kunt rekenen. Noteer een bezoek aan deze authentieke stad dan ook op uw “to do” lijst.

Gastronomie en een levendig karakter behoren tot de identiteit van de stad Bologna

Als je een vakantiehuis in Emilia-Romaga hebt geboekt en je aan het verdiepen bent in deze Italiaanse regio om zodoende te bepalen welke activiteiten je tijdens de vakantie zult ondernemen, dan mag een bezoek aan universiteitsstad Bologna absoluut niet ontbreken. Sterker nog, in feite zou je deze boven aan je lijstje moeten zetten.
Deze stad kan je een culinaire ervaring geven en de Italiaanse keuken kun je hier perfect ervaren. De bekende hammen en de authentieke pasta’s. In het oude stadscentrum van Bologna heb je leuke restaurantjes waar je op één van de terrassen kunt genieten van een heerlijke lunch of fantastisch diner. Een goede Italiaanse wijn uit de regio zelf maakt het helemaal compleet.
Doordat Bologna een universiteitsstad is maakt het dat ondanks het oude en historische karakter toch een levendig en dynamische uitstraling heeft.  De stad zelf heeft een klein vierhonderdduizend inwoners en mag zich tot de middelgrote steden van het land rekenen. Toch heeft het een aanbod van diverse voorzieningen waarmee het voor geen enkele stad hoeft onder te doen.
Rondom het historische stadsplein kun je de straatjes inwandelen en ervaar je de diversiteit op het gebied van musea, winkelaanbod en diverse kunsthandeltjes etc. Voor een fantastisch uitzicht over het oude stadshart kunt u de Torre degli Asinelle beklimmen. Het kost enige inspanning maar het zicht over Bologna maakt dit meer dan goed.
Doe tijdens de vakantie in Emilia-Romagna de stad Bologna dan ook aan en kom ook tot de conclusie dat deze oude plaats goed verborgen is gebleven bij het grote publiek.

De regio Emilia-Romagna en omgeving per auto perfect te verkennen

Als u de vakantie wilt doorbrengen in dit deel van Italië dan kunt u deze goed ontdekken met de auto. Wellicht heeft u een huurauto geboekt op het vliegveld om reist u vanaf uw woonplaats met de eigen auto richt Emilia-Romagna.
Om dit deel van Italië te ontdekken heeft u in feite een gemotoriseerd vervoersmiddel nodig. Niet allen handig als u de stad Bologna wilt bezoeken maar ook andere interessante plekken. De Apennijnen mag u niet missen, het fraaie natuurschoon van dit gebied is te voet op haar mooist.
Maar ook is vanuit dit gebied andere regio’s van het land te bezoeken. Ook kunt u vanaf uw adres in Emilia-Romagna de stad Venetië als dagtrip aan uw vakantiekalender toevoegen. Denk er wel aan dat hier in het zomerseizoen vele toeristen de dag doorbrengen. Wilt u een wat authentiekere en rustiger stad bezoeken dan blijft Bologna de beste optie.