Plaats een dakkapel op uw tweede woning

geplaatst op 12-01-2016
 Tweede woning 
alt

Bent u de gelukkige eigenaar van een tweede woning? Vielen de kosten van de verhuizing mee, en heeft u nog budget over voor een kleine verbouwing? Overweeg dan eens het plaatsen van een dakkapel op uw tweede woning. Waarom dit een uitstekende investering is leest u hier.

Creëer meer ruimte

Meer bruikbare ruimte is natuurlijk de voornaamste reden voor het laten plaatsen van een dakkapel op uw tweede woning. Zijn de ruimtes boven aan de kleine kant, of verliest u veel ruimte door onhandige schuine daken? Met een dakkapel lost u dit probleem in één keer op. Kiest u voor een prefab dakkapel, dan is deze vaak al binnen 1 dag geplaatst. Met een dakkapel zorgt u voor genoeg logeerplekken voor uw logées?

Laat meer licht uw tweede woning binnenvallen

Zeker wanneer uw tweede woning in een bebost gebied staat zijn slaapkamers vaak erg donker. Een dakkapel zorgt naast meer ruimte ook voor veel lichtinval. Ideaal voor het uitoefenen van hobby’s zoals schilderen of lezen.

Meerwaarde van uw tweede woning

Naast het genieten van de luxe van een tweede woning, wordt een tweede woning ook vaak als een investering gezien. Door het plaatsen van een dakkapel zorgt u ervoor dat uw tweede woning in waarde stijgt. Tevens is het zo dat recreatiewoningen met een dakkapel sneller en makkelijker verkocht worden bij een eventuele verkoop.

Wat kost een dakkapel?

De prijs van een dakkapel wordt voornamelijk bepaald door de materiaalkeuze. Bekijk onderstaand overzicht om een beeld van de kosten voor een dakkapel te krijgen.

 

Materiaal

Gemiddelde kosten

Voordelen

Hout

€ 3.500

Authentieke uitstraling

Kunststof

€ 4.000

Goede prijs-kwaliteitverhouding, weinig onderhoud

Polyester

€ 4.750

Onderhoudsvrij, duurzaam en beste isolerende werking


Heeft u een tweede woning in Nederland? Dan is de kans groot dat u in de winter hier niet altijd verblijft. Laat juist in deze periode een dakkapel plaatsen zodat u zelf niets merkt van de verbouwing, en zonder er verder naar om te kijken straks geniet van de extra leefruimte.