Recreatiewoning inrichten

geplaatst op 13-12-2019
 Tweede woning 
alt

Een vakantiewoning heeft een andere inrichting dan de meeste woonhuizen. Er staan, meestal, natuurlijk minder persoonlijke spullen. Waardoor de inrichting ook direct wat rustiger oogt. Maar hoe zorgt u ervoor dat het zonder persoonlijke spullen toch een warme uitstraling heeft? Wat zijn do's en wat zijn don'ts bij het inrichten van een recreatiewoning?

Woonstijl

Bij het inrichten van een recreatiewoning is het belangrijk om een woonstijl te kiezen die een breed publiek aantrekt. Laat u niet te veel leiden door uw eigen persoonlijke wensen, maar probeer u te verplaatsen in anderen. Wanneer een woninginrichting te excentriek is, dan komt er waarschijnlijk een select groepje mensen op af. Deze zullen de woning waarschijnlijk wel geweldig vinden, maar voor de verhuurcijfers is het minder aantrekkelijk. Een woonstijl aanpassen aan de omgeving is vaak een goede zet. Een vakantiewoning in de stad kan bijvoorbeeld goed een industriële uitstraling hebben, terwijl een huisje in de bossen meer een warme uitstraling mag hebben.

Ordelijk

Als nieuwe gasten de woning binnen komen, moeten ze in één opslag kunnen waarnemen dat het er ordelijk en schoon is. Dus niet te veel poespas. Kies wel voor een aantal accessoires om het huis wat gezelliger te maken. Gasten willen zich graag thuis kunnen voelen in uw recreatiewoning. Zet hier en daar een plantje neer, hang een mooi schilderij aan de muur en kies voor sfeervolle verlichting. Let hierbij ook weer op dat u niet te excentrieke accessoires kiest. Op het oog moet de woning rustig en overzichtelijk lijken, maar daarbij wel een huiselijk gevoel uitstralen.

Kindvriendelijkheid

Wanneer u een woning heeft waarin u ook gezinnen wilt ontvangen, moet u nadenken over de kindvriendelijkheid van uw woning. Vraag uzelf af of de stopcontacten veilig zijn, waar u de schoonmaakmiddelen opgeslagen heeft, of de tuin afgesloten is en of er traphekjes aanwezig zijn. Denk ook aan het wel of niet aanschaffen van een kinderbedje en kinderstoel. Daarnaast wordt het ook gewaardeerd door gasten als er spullen als spelletjes, boeken en kleurboeken aanwezig zijn. Het bespaart gezinnen een hoop slepen met spullen als ze weten dat deze zaken aanwezig zijn in de vakantiewoning.

Verzekeringen

Wanneer u uw recreatiewoning verhuurt, is het haast onvermijdelijk dat er wel eens iets kapotgaat. Vaak gaat het om iets kleins, zoals een glas, maar soms kan er ook een stoel doorzakken of raakt de tafel beschadigd. Ook al zijn gasten nog zo voorzichtig, een ongeluk is zo gebeurd. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen een inboedelverzekering afsluiten voor de spullen in uw recreatiewoning. Echter wat de mogelijkheden hiervoor zijn, verschilt wel per verzekeraar (en land). Informeer bij een verzekeraar wat de mogelijkheden zijn om een inboedelverzekering af te sluiten voor uw recreatiewoning. Wij vertellen u meer over het verzekeren van een tweede woning.