Recreatiewoning opleuken met trendy lampen

geplaatst op 30-01-2018
 Tweede woning 
alt

Na de aanschaf van een nieuwe recreatiewoning wil je het interieur hiervan aan laten sluiten bij je persoonlijke smaak en wensen. Kies je voor een modern ingerichte recreatiewoning, of geef je de voorkeur aan een klassieker ingerichte ruimte? Voor welke interieurstijl je ook kiest, stijlvolle lampen mogen in dit geval niet ontbreken. Door voor voldoende verlichting in je recreatiewoning te zorgen, geef je de woning een gezellige, warme uitstraling. Daarbij maakt dit het makkelijker om je te concentreren tijdens het werk wat je hier uitvoert, tijdens een spelletje met hele gezin, enzovoorts.

Bij het aanschaffen van nieuwe lampen is het belangrijk om ervoor te zorgen, dat de lampen qua stijl aansluiten bij de stijl van de rest van je interieur. In een modern ingerichte recreatiewoning zou je bijvoorbeeld voor ledverlichting kunnen kiezen. Ledverlichting past bij strakke, moderne interieurs en is daarbij erg milieuvriendelijk. Niet alleen beter voor het milieu, ook nog eens goed voor je energierekening! Een klassiekere lampenkap met een conventionele gloeilamp is in dit geval veel minder geschikt. Andersom past een strak vormgegeven lamp vaak niet bij een klassiek interieur. Het contrast tussen beide stijlen kan ruimtes een rommelige uitstraling geven.

Een plan voor het interieur in je recreatiewoning maken

Voordat je het interieur voor je recreatiewoning aanschaft, doe je er verstandig aan een plan op te stellen voor de inrichting van je woning. Maak bijvoorbeeld een moodboard waaraan je verschillende interieurelementen toevoegt, die aansluiten bij je persoonlijke smaak. Op basis van dit moodboard kun je vervolgens een definitieve keuze maken voor je interieurstijl. Laat ook je partner en eventueel kinderen dingen aan dit moodboard toevoegen. Zo krijg je een compleet plaatje van de wensen van het hele gezin. Op internet vind je genoeg voorbeelden van deze moodboards, die door anderen gemaakt zijn. Het geeft je een beeld van de voordelen van zo’n moodboard.

Om tot goede ideeën voor het interieur van je recreatiewoning te kunnen komen, kun je op internet naar inspiratie zoeken. Er zijn verschillende websites waarop de door interieurstylisten ingerichte ruimtes gedeeld worden. Op basis van deze foto’s kun je tot goede ideeën voor je eigen recreatiewoning komen. Houd er rekening mee dat een recreatiewoning vaak relatief klein is. Voorkom dat de ruimte te benauwend en klein wordt, als gevolg van een te groot aantal meubelstukken in de ruimte. Ook donkere kleuren op de wanden van je recreatiewoning kunnen de ruimte doen laten lijken, dan dat deze in werkelijkheid is. Dit wil je voorkomen!

Leuke accessoires voor een kale wand in huis

Het opvrolijken van een kale wand binnen je recreatiewoning zal behoorlijk lastig zijn. Welke accessoires kun je gebruiken om deze kale wanden op te vrolijken? Hoe voorkom je dat een kale wand te druk wordt? Er zijn verschillende soorten wandaccessoires die je in dit geval kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende wandlampen die je met elkaar kunt combineren. Neem bijvoorbeeld een grote ronde wandlamp, in combinatie met een kleiner model. De combinatie zorgt voor een speels effect op je muren! Deze wandlampen kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan wandlampen. Zo vind je altijd een lamp die aansluit bij de rest van je interieur in de recreatiewoning.

Een alternatief, maar minstens net zo speels als twee wandlampen, zijn twee kleine boekenplankjes. Deze boekenplankjes hoef je vanzelfsprekend niet te gebruiken voor het bewaren van boeken. Je kunt hier ook kleine plantenpotjes op zetten. Of wat te denken van een mooie kandelaar? In dit avond kan dit je ruimtes erg knus en gezellig maken. De plankjes kun je net als de wandlampen online bestellen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf twee houten plankjes te maken en die aan je muur in de recreatiewoning te bevestigen.

Stijlvolle verlichting in je recreatiewoning met industriële lampen

Wandlampen alleen zijn niet voldoende om je recreatiewoning van voldoende licht te kunnen voorzien. Naast deze wandlampen kun je bijvoorbeeld ook voor verschillende vloer- en plafondlampen kiezen. Een vloerlamp zorgt niet alleen voor meer licht, maar is daarbij een slimme opvulling van loze ruimte in de kamers van je recreatiewoning. Denk aan de ruimte tussen een bank en fauteuil in de woonkamer. Veel mensen plaatsen hier een bijzettafel, maar de ruimte is ook zeer geschikt voor een vloerlamp.

Lampen komen in verschillende soorten en formaten voor. Een zeer geschikte stijl lampen voor zowel een modern, als klassiek interieur, zijn industriële lampen. Industriële lampen hebben zowel klassieke, als moderne elementen. Dit maakt dat de lampen met vrijwel ieder interieur te combineren zijn. De industriële lampen kun je in verschillende online winkels bestellen. Wist je dat het ook mogelijk is om dergelijke lampen uit Oost-Europa te laten importeren? Hier werden de lampen voorheen gebruikt in oude fabriekspanden.

Zorg voor voldoende groen in je recreatiewoning

Naast de stijlvolle lampen die je aan het interieur van je recreatiewoning toevoegt, mag ook het nodige groen niet ontbreken. Kleine kamerplanten geven je ruimtes meer kleur, daarbij zorgen de planten voor zuurstof in de recreatiewoning. Een nadeel aan planten in je recreatiewoning is het feit dat de planten regelmatig verzorgd moeten worden. Dit kan een reden zijn om voor andere vormen van groen te kiezen, zoals nepplantjes. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten nepplanten te koop, die bijna niet meer van echte planten te onderscheiden zijn.

Tip: kijk eens naar een interieur welke op een botanische wijze ingericht is! Botanische interieurs zijn de trend van dit moment. Mogelijk vind je een dergelijk interieur niet heel mooi voor in je eigen woning, maar is je recreatiewoning een ideale proeftuin om deze interieurstijl uit te proberen.