Recreatiewoning verhuren: 8 tips

geplaatst op 07-01-2021
 Tweede woning 
Als je je recreatiewoning wilt gaan verhuren, zijn hier acht tips om dat succesvol te doen:
alt

  1. Werk samen

Werk samen met andere accommodatie-aanbieders, lokale bedrijven, attracties en je lokale VVV om je woning onder de aandacht te brengen en aantrekkelijk te maken met speciale arrangementen.

  1. Stuur gepersonaliseerde e-mails

Voeg een persoonlijk tintje toe aan e-mails. Ben je zelf een wandelfanaat, beschrijf dan je eigen ervaringen met wandelingen in de omgeving.

  1. Roep op tot actie op je website

Je potentiële gasten komen naar je website om een recreatiewoning te boeken. Zorg daarom dat ze dat snel en gemakkelijk kunnen doen. ‘Boek nu’ is de ultieme oproep tot actie. Zorg dat je hiervan een button hebt op alle plaatsen waar je gasten komen.

  1. Voeg een plattegrond toe

Voeg enkele plattegronden toe op je website. Mensen graag kijken naar de indeling van de woning.  Sommige drukken plattegronden af om af te spreken wie in welke ruimte verblijft.

  1. Verbeter je Google-ranking

Zorg dat de website van je recreatiewoning interessante en relevante inhoud heeft dat je zichtbaar bent op Google+. Stuur tweets over je woning, want deze kunnen door Google worden geïndexeerd. Bij facebook kan dat niet.

  1. Adverteer

Gebruik Google Analytics en Keyword Research om de juiste kanalen te kiezen om je woning te adverteren.  Kijk naar kanalen die het beste passen bij je gasten- en vastgoedprofiel. 

  1. Maak een goede indruk

Met een klein gebaar kun je gasten plezieren. Zet bijvoorbeeld een tubetje babycrème neer in de badkamer voor gezinnen met een baby.  Wat ook kan, is steeds nieuwe plattegronden van de omgeving neerleggen.

  1. Luister naar klanten

Gebruik ideeën van klanten om je recreatiewoning te verbeteren. Denk aan het toevoegen van meer sfeerverlichting of planten. Bij lampdirect kun je terecht voor verschillende soorten energiezuinige lampen.