Recreatiewoning voor verhuur aan expats en buitenlandse werknemers

geplaatst op 12-11-2020
 Tweede woning 
alt

Op momenten dat je zelf niet in je recreatiewoning verblijft, kun je deze te huur aanbieden aan bijvoorbeeld expats en buitenlandse werknemers. Het maakt de kans op een inbraak in de woning kleiner als hier geleefd wordt en zorgt er daarbij voor, dat je maandelijks een deel van de investering in een recreatiewoning terugverdient. De vraag naar huisvesting voor personeel is groot onder bedrijven! In het bijzonder, omdat dit niet overal is toegestaan en bedrijven zelf vaak niet investeren in vastgoed. Mede door het feit, dat voor bijvoorbeeld arbeidsmigranten kan gelden dat hun werkzaamheden seizoensgebonden zijn. 

Aandachtspunten bij de verhuur van een recreatiewoning

Wanneer je een recreatiewoning aanbiedt voor bijvoorbeeld arbeidsmigranten huisvesting, specifiek seizoenarbeiders, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Neem waardevolle spullen mee naar huis en voorzie de recreatiewoning van meubilair en servies dat stuk mag gaan. Daarbij is het raadzaam om vooraf met een potentiële huurder te bespreken hoe eventuele schade aan de recreatiewoning wordt opgelost. Is een arbeidsmigrant hier via de werkgever voor verzekerd? Komen de kosten voor het herstel van schade volledig voor jouw rekening als verhuurder? Enzovoorts.  

Expats met een tijdelijke functie in Nederland

Naast arbeidsmigranten kunnen ook hoogopgeleide expats uit landen als China en Japan interessante huurders zijn. Zo komen vaak voor een relatief korte periode naar Nederland, om hier bij een vestiging van hun moederbedrijf te gaan werken. Voor hen is het huren van een recreatiewoning interessant, omdat een recreatiewoning vaak wat kleiner is dan een compleet appartement. Daarbij bieden grote corporaties vaak huurcontracten aan voor minimaal een jaar. Daar waar je een recreatiewoning mogelijk voor een paar maanden te huur aanbiedt. In de zomerperiode wil je hier zelf genieten van het mooie weer! 

Op zoek naar een huurder voor je recreatiewoning

Lijkt het verhuren van de recreatiewoning aan expats of arbeidsmigranten een interessante optie te zijn? Er zijn verschillende websites waarop je een recreatiewoning te huur aan kunt bieden. Verdiep je voor het te huur aanbieden van de recreatiewoning eerst in de regels die hiervoor gelden. Mocht je een vakantiehuisje op een groot bungalowpark hebben, dan is het eveneens belangrijk om het koopcontract nog eens na te kijken. In sommige gevallen mag een recreatiewoning op zo’n bungalowpark niet verhuurd worden zonder tussenkomst van de eigenaar van het park. Onder meer om te voorkomen dat er grote verschillen ontstaan in de prijzen voor het huren van de bungalows.