Schoonmaker inhuren voor recreatiewoning

geplaatst op 04-01-2019
 Tweede woning 
alt

Omdat het geld op de bank tegenwoordig eigenlijk zo goed als geen rendement meer oplevert kiezen steeds meer mensen er voor om bijvoorbeeld te investeren in het kopen van een recreatiewoning. Een dergelijke investering brengt tal van interessante voordelen met zich mee, maar er zijn ook enkele praktische bekommernissen aan verbonden. Wanneer de recreatiewoning is verhuurd en de huurders het huis hebben verlaten spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat je deze zal moeten (laten) schoonmaken. Omdat veel mensen over meer dan één reactiewoning beschikken en / of ze bijvoorbeeld niet in de buurt woonachtig zijn kiezen ze er voor om voor het schoonmaken een schoonmaker in te huren. Alles wat je hierover moet weten en de pro's en contra's die er aan deze keuze verbonden zijn lees je op deze pagina!

Zoek een schoonmaker in de buurt van de recreatiewoning

Wanneer jij zelf als eigenaar van de recreatiewoning niet in staat bent of je er gewoon weinig voor voelt om telkens de schoonmaak voor je eigen rekening te nemen kan je er voor kiezen om dit karwei uit te besteden aan een schoonmaker. Het is wat dit betreft altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een persoon die in de buurt van de vakantiewoning zelf is gevestigd. Op deze manier kan niet alleen de reistijd worden ingekort, daarnaast kunnen ook de mogelijke voorrijkosten worden beperkt. Op deze manier kan je niet alleen rekenen op een praktisch, maar bovendien ook op een financieel voordeel.

Waar rekening mee houden bij het inhuren van een schoonmaker?

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar eender wie zal willen aannemen als schoonmaker voor je recreatiewoning. Omwille van deze reden is het dan ook altijd de moeite waard om op voorhand voor jezelf uit te maken aan welke eisen de persoon in kwestie dient te voldoen. Ondanks het feit dat deze verwachtingen sterk afhankelijk kunnen zijn van jouw persoonlijke voorkeuren is het op z'n minst aan te raden om rekening te houden met de volgende punten:

  1. Welke talen moet de schoonmaker die je wenst in te huren spreken? 
  2. Is er een enthousiaste, maar bovendien ook zelfstandige werkhouding aanwezig? 
  3. Waar woont de schoonmaker in kwestie? 
  4. Heeft de schoonmaker die je wenst in te huren reeds ervaring in de schoonmaak? 
  5. Beschikt de schoonmaker over een rijbewijs of niet? 
  6. Is de schoonmaker die komt solliciteren betrouwbaar? 


Niet alleen de mogelijke werkervaring evenals het enthousiasme zijn belangrijke eigenschappen waar een schoonmaker over dient te beschikken, het spreekt bovendien voor zich dat je vooral een beroep zal willen doen op een betrouwbaar persoon. Deze betrouwbaarheid strekt zich bovendien uit van het niet stelen van objecten uit de vakantiewoning tot het stipt en correct opvolgen van een gemaakte planning. Het laatste wat je namelijk wil is dat nieuwe gasten die in je recreatiewoning een vakantie hebben geboekt worden geconfronteerd met een niet schoongemaakte woonstee.

Hoeveel kost een schoonmaker inhuren voor recreatiewoning?

Eveneens een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen heeft betrekking tot de kostprijs die moet worden betaald voor het inhuren van een schoonmaker voor een recreatiewoning. Het spreekt voor zich dat er in de praktijk doorgaans altijd voor wordt gekozen om de schoonmaak te vergoeden op uurbasis. In principe kan je als eigenaar van de recreatiewoning zelf (in alle redelijkheid uiteraard) bepalen hoeveel uren de schoonmaker in kwestie heeft om de recreatiewoning in kwestie schoon te maken. Het bruto loon voor een dergelijke opdracht ligt in de praktijk (afhankelijk van de ervaring van de schoonmaker in kwestie) ergens tussen de 10 & 11 euro per uur. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er aanvullend mogelijks ook nog een bepaalde hoeveelheid aan voorrijkosten betaald zullen moeten worden.

Een schoonmaker inhuren voor recreatiewoning of niet?

Wanneer je een recreatiewoning hebt aangekocht en je deze gaat verhuren moet je er rekening mee houden dat je als eigenaar te maken krijgt met bepaalde verplichtingen. Een belangrijke verplichting heeft bijvoorbeeld betrekking tot het op orde houden van de woonst. Dit betekent dat de recreatiewoning steeds moet worden schoongemaakt vooraleer de nieuwe gasten er hun intrek in zullen nemen. In de praktijk komt dat er op neer dat er niet alleen per maand, maar zelfs soms per week meerdere schoonmaakbeurten zijn vereist. Wellicht heb je zelf niet voldoende tijd om telkens naar je recreatiewoning te rijden waardoor het inhuren van een (gespecialiseerde) schoonmaker de perfecte oplossing blijkt te kunnen bieden. Je dient er uiteraard alleen wel rekening mee te houden dat je in dit geval met extra kosten wordt geconfronteerd waardoor je mogelijks ook de huurprijs van je recreatiewoning enigszins zal moeten verhogen... of een (extra) bedrag voor de eindschoonmaak zal moeten aanrekenen.