Surfliefhebbers kiezen voor een vakantiehuisje in Australië

geplaatst op 25-06-2020
 Rondreis 
Als liefhebber van surfen wil je er eens in je leven op een plank hebben gestaan, Australië. Peddle, peddle…
alt

Surfers willen meer nadat ze de Waddeneilanden, Scheveningen en Wijk aan Zee wel hebben gezien. Frankrijk en Spanje lonken, maar Australië nog veel meer. Na Hawaii en Californië staat Australië op het surflijstje van veel wereldwijde surfers, met Byron Bay als hotspot. Volgens kenners wordt het wel de grootste surfnatie ter wereld genoemd. Wie vanuit zijn vakantiehuisje naar de mooiste surfstranden ter wereld wil kunnen wandelen, moet Australië zeker overwegen. Dit land in Oceanië is een absoluut surfmekka!

De enorme kustlijn zorgt voor alle mogelijke surfspots en surfscholen

Met een kustlijn van 37.000 kilometer zijn er legio surfstranden. Australiërs zijn opgegroeid met surfen als Nederlanders met zwemmen en schaatsen. Met de Indische Oceaan in het westen, de Pacifische Oceaan in het oosten en de Arctische Oceaan in het zuiden is er een ongekend aantal surfspots langs de gehele Australische kust, en kun je er het hele jaar het water in.

Bondi Beach klinkt lekker, en zo is het er ook. Het hele jaar zon en het meest bekende strand van Australië, inclusief te gekke surfgolven. Er zijn surfscholen te over en zowel beginners als gevorderden kunnen er prima terecht. Voor de echte beginner staat Surfers Paradise oftewel Gold Coast op nummer 1.

Een Hawaiiiaan bracht de surfsport naar Australië

Wist je dat surfen in Australië na 1914 een niet meer weg te denken onderdeel van hun cultuur werd? Dat is te danken aan de Hawaiiaanse surfer Duke Kahanamoku. Voor het oog van de lokale bevolking pakte hij de golven van Freshwater. Dat zag er zo geweldig uit dat velen volgden en de surfsport was daar. Zo’n 2,5 miljoen Australiërs beoefenen momenteel het golfsurfen.

Het is voor Australiërs een ‘way of life’ geworden. Surfers uit Europa voelen zich vooral aangetrokken door de hippie-achtige ‘laid back vibe’ uit de jaren zestig en zeventig. In Byron Bay tref je die vibe nog altijd aan.

Met een visum mag je drie maanden in Australië blijven

Om het land te bezoeken moet je een visum aanvragen voor Australië. Dat kan online voor slechts 14,95 euro. Het zogenoemde eVisitor visum. Zo’n visum is een jaar geldig. Je mag dan een onbeperkt aantal keer Australië inreizen, maar nooit langer dan drie maanden blijven. Momenteel is het niet mogelijk het land binnen te komen. Een tussenstop maken kan in uitzonderlijke gevallen nog wel. Laat je goed informeren over wanneer het reizen naar Australië weer mogelijk is.