Thuiswerken in je recreatiewoning: zo maak je het jezelf naar de zin

geplaatst op 24-06-2024
 Tweede woning 
betaald partnerschap met HEMA
alt

Het komt veel voor dat het kantoorpand of de vaste thuiswerkplek tijdelijk wordt ingeruild voor wat uurtjes of zelfs dagen werken op een rustige locatie. In 2020, door welbekende omstandigheden, zette de één zijn camper op een plek met idyllisch uitzicht en hield de ander kantoor in zijn recreatiewoning. Zo'n werkvakantie is een blijvertje gebleken: het aangename met het minder aangename combineren geeft een hoop rust en tegelijk inspiratie. Hoe maak je je recreatiewoning thuiswerkproof?

Eerst koffie!

Menig thuiswerker begint zijn dag met koffie. Niet zelden uit een apparaat dat verse koffiebonen ter plekke maalt en in een handomdraai een heerlijk bakkie zwart goud zet. Het is natuurlijk ideaal als je ook tijdens je weekje thuiswerken-op-vakantielocatie die luxe tot je beschikking hebt.

Deugdelijke wifi - ook buiten

Wifi is nog net geen eerste levensbehoefte, maar bij veel mensen heeft dat er alle schijn van. En inderdaad, zonder internetverbinding valt er niet veel thuis te werken. Wil je bij je vakantiewoning ook lekker buiten op je terras aan een presentatie kunnen werken? Zorg dan voor een wifiversterker om de irritatie vanwege traag openende apps en draaiende cirkeltjes tot een minimum te beperken.

Alle kantoorbenodigdheden: van pennen en opschrijfboekjes tot printertje

Naast je laptop en telefoon heb je soms even wat meer ouderwetse kantoorartikelen nodig. Even snel dingen opschrijven tijdens een Zoom-sessie, iets uitprinten om het op je gemak languit door te kunnen nemen, het maakt je thuiswerkplek nog comfortabeler. Notitie boekjes zijn ook altijd handig om in de auto te hebben. Maak dus vooral een boodschappenlijst met dit soort slimme extra's.

Liever aan een echt bureau zitten? Je hebt maar een klein hoekje nodig

Voor veel thuiswerkers gaat er niets boven een ergonomische bureaustoel aan een werkplek op ideale hoogte. Er is in je vakantiehuis vast wel wat ruimte over waar je een werkblad kunt maken. Liefst voor een raam natuurlijk, want af en toe even de ogen rust gunnen door in de verte te kijken is wel zo fijn - ook voor je productiviteit. En je bivakkeert hier mede voor het uitzicht. Het is geen hogere wiskunde om een bureautje van ongeveer een meter breed in elkaar te draaien, je hebt er ook niet veel materialen voor nodig. Twee linkerhanden? Dan huur je een handige timmerman in, die het karweitje in een paar uurtjes heeft gefikst.