Tijdens je vakantie in Frankrijk winkelen als een Parijzenaar

geplaatst op 04-08-2023
 Zomervakantie 
Als toerist in Parijs denk je bij winkelen uiteraard vooral aan de Champs-Elysées. Deze prachtige boulevard ligt niet alleen in de directe omgeving van tal van interessante bezienswaardigheden, daarnaast zijn er ook meerdere prachtige winkels terug te vinden. Jammer genoeg zijn het merendeel van de winkels aan de Champs-Elysées niet voor ieders budget bestemd. Dit geldt niet alleen voor de toeristen, maar ook voor de Parijzenaars zelf. Waar gaan de Parijzenaars dan precies winkelen en welke winkels zijn net wat meer geschikt voor jouw budget? Wij hebben de leukste boetieks van Parijs even voor jou op een rijtje gezet. Handig als je tijdens je vakantie in Frankrijk deze stad wilt aandoen om simpelweg omdat je hier toch al vanwege een citytrip verblijft
alt

La Belle Epoque

In de wijk Marais in Parijs vinden we misschien wel één van de meest bijzondere en tegelijkertijd ook eigenwijze boetieks terug van de Franse hoofdstad. La Belle Epoque is een boetiek waar heel wat designers graag over de vloer komen. Dit heeft ongetwijfeld ook deels te maken met het feit dat de eigenaar Philippe in een vorig leven theaterkostuums ontwierp. In deze boetiek zijn leuke ensembles terug te vinden van Yves Saint Laurent, maar ook enkele hippe en tegelijkertijd verrassend goedkope T-shirts zijn in het aanbod terug te vinden.

Isabel Marant

Wil je graag weten wat de trendy Parijzenaars nu dragen? In dat geval breng je een bezoekje aan de designerboetiek van Isabel Marant. De kledingstukken die in deze boetiek zijn terug te vinden beschikken steeds over een hippe uitstraling met een kleine hoek af. Het resultaat is verrassende kleding die elke modebewuste toerist absoluut moet ontdekken.

Tweedehandse boetiek Mistigriff

Ben je een liefhebber van designerstukken, maar wil je er niet de hoofdprijs voor betalen? Aan de metrohalte Charles-Michels is een pareltje van formaat terug te vinden die vooral bij de Parijzenaars al goed is ingeburgerd. Als toerist loop je er echter zo voorbij. Het betreft hier de boetiek voor tweedehands designerstukken die luistert naar de naam Mistigriff. De grootste namen uit de modewereld zijn hier terug te vinden, maar dan wel met een toegankelijker prijskaartje dan normaal. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen hier nieuwe designerstukken kopen.

Laurence Dacade

Dames die naar Parijs komen hebben vaak maar één doel voor ogen, namelijk een prachtig paar schoenen mee huiswaarts nemen. Uiteraard zijn er aan de Avenue des Champs-Élysées verschillende prachtige schoenenwinkels van klinkende namen terug te vinden, maar het kan een stuk goedkoper. De echte Parijzenaars die een nieuw paar schoenen willen bestellen doen dat vaak bij Laurence Dacade. Dit is de boetiek van de gelijknamige ontwerpster die voor veel toeristen eigenlijk een onbekende naam is. In Parijs zelf heeft ze echter reeds de nodige naam en faam weten te creëren waardoor de rest van de wereld aan haar voeten ligt. Bovendien heeft ze ervaring zat, want eerder was ze al in dienst van grote modemerken als Chanel, Christian Lacroix en Karl Lagerfeld. De schoenen die je in deze boetiek terug kan vinden zijn werkelijk oogverblindend. Bovendien lijkt de collectie door haar bijzondere diversiteit eindeloos te zijn. De boetiek Laurence Dacade is gelegen aan de metrohalte Madeleine.

Accessoires shoppen bij André

Als er één ding is waar de Parijzenaars buiten kleding helemaal gek op zijn, dan zijn het wel accessoires. Is een paar schoenen van Christian Louboutin voor jou toch net iets te hoog gegrepen, maar ben je op zoek naar andere, mooie designer accessoires? In dat geval ben je bij André aan het juiste adres. Deze boetiek is gelegen aan de metrohalte Châtelet en huisvest accessoires van verschillende prestigieuze merken. Denk hierbij niet alleen aan de collecties van Katherine Pradeau, maar ook aan deze van Bali Barret. Wanneer je zoals de echte Parijzenaars de mooiste accessoires in huis wil halen mag een bezoekje aan André zeker niet op je verlanglijstje ontbreken!

Vergeet ook de outlet shops niet!

Het spreekt voor zich dat ook de Parijzenaars steeds vaker de outlet shops gaan opzoeken. Deze winkels zijn dan wel niet terug te vinden in het centrum van de lichtstad, dat maakt ze niet minder interessant. Een bijzonder populaire outlet mall waar aanzienlijke kortingen in worden aangeboden is La Vallée Village Chic Outlet Shopping. Deze outlet shop is terug te vinden op amper 10 minuten rijden van Disneyland. Hierdoor wordt gepast vermaak aangeboden voor zowel jong als oud! Hier zijn in ieder geval verschillende designer outlets terug te vinden, onder meer van merken als Michael Kors, Jimmy Choo en Diane von Furstenberg. Een andere aanrader is de Marques Avenue Outlet. Dit heuse winkelcentrum herbergt zomaar even 70 verschillende merken. Je vindt hier tijdens je bezoek dan ook niet alleen Calvin Klein terug, maar ook Nike, Le Coq Sportif en Mango. Wil je dus met andere woorden heerlijk winkelen in de Franse hoofdstad, maar heb je eerder een beperkt budget te besteden? In dat geval is het altijd de moeite waard om één van de verschillende Parijse outlet shops te ontdekken.