Tips voor een mooie tuin bij jouw recreatiewoning

geplaatst op 21-10-2021
 Tweede woning 
Het interieur van een recreatiewoning is erg belangrijk, maar ook de tuin speelt een belangrijke rol. Zowel bij eigen gebruik als bij het verhuren van de vakantiewoning. Besteed daarom eens wat extra aandacht aan de achtertuin aan de hand van de 6 onderstaande tips. Zo kun je optimaal genieten van het stukje natuur.
alt

Tip 1. Creëer een onderhoudsvriendelijke tuin
Als je tijd doorbrengt in de recreatiewoning, wil je natuurlijk zo min mogelijk bezig zijn met klusjes. Richt de tuin daarom onderhoudsvriendelijk in. Maak een terras van grote terrastegels en leg er een anti-worteldoek onder. Zo ontstaat er minder onkruidgroei tussen de voegen. Overweeg daarnaast om kunstgras aan te schaffen, zodat je nooit meer hoeft te maaien of bemesten. Als je bloemenborders aanlegt, is het slim om gebruik te maken van bodembedekkers. Deze planten ‘kruipen’ over de grond en houden veel onkruid tegen. Je kunt natuurlijk ook boomschors of steentjes tussen de planten strooien. Wil je het nog makkelijker maken? Zet dan alleen vaste planten in de tuin en plaats de bloemen in een grote plantenbak.

Tip 2. Plaats een schutting voor meer privacy
Je kunt gemakkelijk meer privacy creëren met een houten schutting. Het natuurlijke materiaal past goed bij de omgeving en straalt veel warmte uit. Bovendien kun je een schutting eenvoudig zelf maken met geïmpregneerde schuttingplanken. Geïmpregneerd hout heeft een lange levensduur en weinig onderhoud nodig.

Tip 3. Koop een comfortabele tuinset
Een tuinset is niet alleen belangrijk voor het comfort, maar ook voor de uitstraling van de tuin. Bedenk welke stijl je wil benadrukken en kies hier een passende loungeset of tuintafel met stoelen bij. Kies bij voorkeur voor een onderhoudsvriendelijk materiaal.

Tip 4. Voeg voldoende groen toe
In een recreatiewoning wil je helemaal tot rust komen. Een rustgevende achtertuin is daar perfect voor! Je geeft de tuin een ontspannen sfeer door veel groen toe te voegen. Een tuin met alleen maar bestrating is een no-go.

Tip 5. Betrek de tuin bij de woning
Laat de tuin nog beter tot zijn recht komen door het te betrekken bij de woning. Pas het kleurgebruik, materiaalgebruik en/of de stijl van de woonkamer ook toe in de tuin. Versterk het effect door openslaande deuren of een glazen schuifpui te laten plaatsen.

Tip 6. Houd rekening met doelgroep
Wil je jouw recreatiewoning ook verhuren? Houd dan rekening met de doelgroep wanneer je de tuin inricht. Wil je vooral jonge gezinnen ontvangen? Dan is een ingebouwde trampoline of een schommel bijvoorbeeld een goede toevoeging.