Tips voor het onderhoud van de tuin van je recreatiewoning

geplaatst op 25-04-2023
 Tweede woning 
Het onderhouden van de tuin van je recreatiewoning is natuurlijk een vak apart. Je bent namelijk lang niet zo vaak aanwezig in de recreatiewoning vergeleken met je “normale” woning. Maar arriveer je er voor een lang weekend weg of tijdens je welverdiende vakantie? Dan wil je natuurlijk wel dat alles netjes en verzorgd is. Hoe je de tuin van je recreatiewoning het beste kunt onderhouden en waar je zoal op moet letten, lees je in dit artikel.
alt

Investeer altijd in een tuin die erg onderhoudsarm is 

Doordat je natuurlijk niet ieder weekend de deur kunt openen van je eigen recreatiewoning, is het belangrijk dat je investeert in een tuin die erg onderhoudsarm is. Op deze manier weet je altijd zeker dat het geen rommeltje wordt en dat je tuin er het hele jaar door mooi bij ligt. Ook ligt je tuin in een mum van tijd er weer netjes bij op het moment dat je gaat tuinieren bij je recreatiewoning. Een grasmaaier kopen van een specialist is dan aan te raden. Hierdoor heb je net even wat meer tijd over om te genieten van deze fijne tweede woning. 

Bodembedekkers blijven het hele jaar door groen en zijn in tal van uitvoeringen te koop 

En voeg je maar al te graag wat groen toe aan je eigen tuin? In dat geval kun je overwegen om bodembedekkers te planten in de voortuin of de achtertuin van je recreatiewoning met behulp van een schep. Dit type plant staat er om het hele jaar mooi groen te blijven. En aangezien je de keuze hebt uit tientallen varianten, zijn er ook meer dan genoeg bodembedekkers met kleine kleurrijke bloemetjes te bestellen. Op deze manier kun je erg goed je persoonlijke smaak in de tuin terug laten komen. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor? 

Zorg ervoor dat je de tuin regelmatig bewatert en voorziet van verse grond 

Heb je eenmaal de gewenste planten een mooi plekje gegeven in de tuin? Dan is het belangrijk dat je de tuin voorziet van water en verse grond. Ben je eigenlijk te weinig aanwezig in de recreatiewoning om dit te doen? Dan is het altijd een goed idee om daar een hovenier voor in te schakelen en het klusje voor je te laten klaren. Hierdoor kom je keer op keer weer in een kleine groene oase aan tijdens je eigen welverdiende break.