Toe aan een nieuwe badkamervloer? Let goed op deze 3 punten

geplaatst op 23-08-2022
 Tweede woning 
Ben je niet meer tevreden met de huidige vloer in je badkamer? Dan is het de hoogste tijd om hier iets aan te doen. Als je vloer niet helemaal naar je wens is, is dit namelijk een doorn in het oog. De vloer valt goed op en de vloer is iets waar je ongemerkt toch vaak naar kijkt.
alt

Bij het uitkiezen van een nieuwe badkamervloer zijn er meerdere belangrijke aandachtspunten. Als je op zoek gaat naar nieuwe vloertegels Eindhoven moet je op onder meer onderstaande punten letten.

Slijtvast- en slipvast

De nieuwe tegels in je badkamer moeten zowel slijt- als slipvast zijn. Slijtvast geeft aan dat de tegels lang mooi blijven, lang netjes blijven en tegen een stootje bestand zijn. Als je bijvoorbeeld je föhn laat vallen, wil je niet dat de föhn direct voor schade aan de tegels zorgt.

Slipvast betekent dat de tegels nóóit glad mogen worden. Op zich een logisch punt, aangezien er in een badkamer altijd wel vochtvorming is. Toch is het zo dat lang niet alle badkamertegels 100% slipvast zijn. Als je nieuwe tegels uit gaat kiezen, moet je wat ons betreft sowieso voor 100% slipvaste badkamertegels kiezen.

Kijk goed naar de afmetingen

Tevens is het aan te raden om goed naar de afmetingen van de tegels te kijken. Op dit punt moet je met twee belangrijke punten rekening houden:

-      Afmetingen van je badkamer. Het is wel zo mooi als je zoveel mogelijk hele tegels op de vloer in je badkamer kunt leggen. Als je met allemaal halve tegels gaat werken, oogt de badkamer al snel rommelig. Stem daarom de afmetingen van de tegels af op de afmetingen van de badkamer.

-      Optische invloed. Kies je voor kleine tegels? Dan kun je je badkamer hier kleiner mee laten ogen. Indien je voor grote tegels kiest, oogt je badkamer juist (een stuk) groter. Door de juiste afmetingen tegels uit te kiezen, speel je als het ware met de optische vergroting (of verkleining) van je badkamer.

Kijk goed naar de kleur

Tot slot is het advies om goed naar de kleur van de tegels te kijken. Met lichte tegels laat je de badkamer groter ogen, terwijl donkere tegels de ruimte juist kleiner laten ogen.

Let uiteraard ook op de overige kleuren in de badkamer. Zo is het wenselijk dat de wandtegels qua kleur aansluiten op de kleur van de vloertegels. Wil je hier meer informatie over? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ga langs bij een badkamerzaak in Eindhoven en vergaap je aan het huidige aanbod. Binnen het huidige aanbod vind je ongetwijfeld snel de beste tegels voor in je badkamer.