Vakantiehuis kopen, lange termijn investering

geplaatst op 29-05-2013
 Tweede woning 
alt

Nu de recessie genadeloos heeft toegeslagen in Nederland en ook hier de woningprijzen onder druk staan is het wellicht eens aardig om tweede huizenmarkt eens onder de loep te houden. Met als onderliggende gedachte om te kijken of het in deze tijden nog verstandig is om een tweede woning aan te schaffen in ons eigen Nederland.

Geld verdienen met je tweede woning via verhuur

Duizenden Nederlanders die een 2de huis in eigen land bezitten hebben bieden deze te huur aan. Soms doen ze zelf de verhuur van hun vakantiehuis. Maar vaak komt het ook voor dat er een verhuurorganisatie alles uit handen neemt.
Het is mogelijk om uw vaste lasten dan ook terug te verdienen als u een gedeelte van het jaar uw tweede woning in de verhuur doet.
Als u ervoor kiest om uw recreatiewoning in Nederland het gehele jaar te verhuren is het zelfs mogelijk om een leuk huurrendement te maken. Maar veel hangt ook af van het type vakantiewoning welke u bezit en nog belangrijker wat voor locatie en eventueel vakantiepark + verhuurorganisatie er achter het verhaal zit.

2de huis kopen en snel weer verkopen met een leuk rendement

Een recreatiewoning kopen en deze binnen bijvoorbeeld een jaar weer verkopen met een leuk rendement is iets wat momenteel weinig voorkomt. Het aanbod van vakantiehuizen die te koop worden aangeboden is zeer breed en ook nu liggen er nog talloze  tweede woning projecten op stapel om de komende jaren te worden gerealiseerd.
Mensen die een goede winst op korte termijn met hun recreatiewoning maken zijn uitzondering.
Wel is het zo dat de lange termijn volop kansen biedt. Wie tegen de juiste aankoopprijs een tweede huis in Nederland aanschaft kan een leuk rendement pakken. Vooral als je dit in combinatie doet met verhuur en zodoende je hypotheek snel kunt verminderen. Je tweede woning kan op die manier als vliegwiel gaan fungeren.