Van vakantiewoning tot een unieke gewilde themawoning

geplaatst op 14-05-2021
 Tweede woning 
Bijzondere vakantiewoningen krijgen niet alleen meer aandacht, maar zijn tegenwoordig ook erg in trek voor verkoop of verhuur. Niet een standaard huisje voor je weekendje of weekje weg, maar een beleving. Dat is de trend. Een vakantie waar je nog jaren aan terug kunt denken. Met die gedachte als uitgangspunt, geven we je een aantal opties hoe jij van een ‘standaard’ vakantiewoning een uniek en zeer gewilde themawoning kunt maken.
alt

Creëer een beleving

Een beleving creëren, doe je door te verrassen en verwachtingen waar te maken. De afgelopen jaren is er de klantbeleving of customer experience steeds belangrijker geworden. Dat uit zich in verschillende zaken; één daarvan is de vakantie. Niet zo raar want stel dat je wil gaan dineren in heel chique restaurant. Je idee is 'een gezellige avond met heerlijk eten.' Binnen een half uur staat er een culinair hoogstandje op tafel. Helemaal goed denk je. Maar stel je dan eens voor dat je tafeltje in een tochtig hoekje of naast de prullenbak staat en dat de ober die je bediend knorrige is of naar zweet ruikt. Ga je dan nog een keer terug of zou je het restaurant aanbevelen. Erger nog waarschijnlijk onthoud je die ervaring en niet het heerlijke eten.

Je vakantiewoning als customer experience

Pas je dit principe toe op een vakantiewoning, dan gaat het er dus om dat je verwachtingen waar moet maken en daarnaast de klant aangenaam extra moet verrassen. Je ze mee moet nemen in de sfeer, van het begin tot het einde. En uniek zijn, hoort daar bij. Anders dan de andere huisjes is jouw huisje er een met een zonnig interieur waar het zelfs met regen nog fijn is om te zijn. Waar de tuinmeubelen buiten niet standaard wit zijn maar je kunt relaxen op een buitenkleed van Merel in Wonderland. Met een tuinbank die gevuld is met mooie en zachte kussens. Om in weg te dromen met je boek of je in te nestelen terwijl je met een wijntje in je hand een goed gesprek voert en geniet van een ondergaand zonnetje.

Als eigenaar hoef je je overigens geen zorgen te maken, want deze mooie kleden kunnen gewoon tegen een regenbui. De waterafstotende onderkant van de buitenkleden zijn namelijk bestand tegen regen, wind en zon. En daardoor is de levensduur van een tuinkleed langer dan je denkt. Ook het schoonmaken van deze speciale buitenkleden is eenvoudig. Ideaal voor jouw vakantiewoning dus.

Buiten- in binnenland

Ook binnen in de vakantiewoning kun je deze sfeer doorvoeren. Je kunt een thema als mediterraan kiezen met kleuren waardoor de zon altijd lijkt te schijnen. Of een oosters sfeertje met prachtige lampen en accessoires die dat gevoel van 1001 nacht creëren. Zo haal je het buitenland gewoon naar jouw vakantiewoning.

Kijkend op de site van Merel in Wonderland werd ik helemaal enthousiast. Een jute vloerkleed met franjes vond ik ook in de webshop. Stoere blikvangers en erg mooi! En het voordeel van een jute kleed is dat ze eigenlijk wel in elke sfeer passen. Net als de mooie kelim vloerkleden, ook die geven een niet alledaagse look wat de uitstraling zo bijzonder maakt. Ook niet onbelangrijk is dat ze wel tegen een stootje kunnen.

Ook binnen maak je de sfeer weer af met mooie kussentjes. Misschien een kleurtje op de wand, een poef en uiteraard waxinelichtjes in dezelfde stijl. Foto’s maken en jouw vakantiewoning wordt een hit dit jaar.