Verhuisbedrijf Rotterdam of zelf verhuizen

geplaatst op 18-06-2018
 Tweede woning 
alt

Wil jij goedkoop je inboedel naar je recreatiewoning verhuizen? En weet je niet zeker of je een verhuisbedrijf moet inschakelen? Zie hier een aantal relevante tips die speciaal voor jou zijn uitgekozen, zodat de keus makkelijker te maken is. Als je je verhuizing uit handen wilt geven aan een verhuisbedrijf uit Rotterdam, dan kan je gerust verder lezen, want ook dan zal je interessante tips tegenkomen.

Verhuisbedrijf uit de omgeving inhuren

Stel dat je een verhuisbedrijf inhuurt voor je verhuizing, dan is het bovenstaande echt het overwegen waard. Een groot aantal verhuisbedrijven nemen de kilometers die afgelegd moeten worden, mee in de offerte. Woon je in Rotterdam, dan zal in de meeste gevallen, een verhuisbedrijf uit Rotterdam een scherpere offerte opstellen.

Help mee met de verhuizing of doe het zelf

Is er iemand in je omgeving die een bus heeft en ken je een aantal man die zo vriendelijk zijn om je te helpen? Dan hoef je geen verhuisbedrijf in te huren! Dat scheelt je in de kosten en het kan erg gezellig zijn om met een vriendengroep de verhuizing te doen. Natuurlijk is het wel zwaar werk en moet je voorzichtig te werk gaan. Je wilt niet dat je schoonvader van de trap valt. En als je wel een verhuisbedrijf inschakelt help dan mee! Zeer waarschijnlijk mag je niet met alle objecten van je inboedel meehelpen. Maar als je de kleine voorwerpen al naar de verhuisbus brengt, dan scheelt dat toch tijd. En verhuisbedrijven rekenen per uur of per verhuizing. Daarom kan het je geld besparen.

Voorbereidend werk

Indien je niemand kent die een bus te leen heeft, heb je nog wel de kans om goedkoop te verhuizen. Ten eerste kan je een bus huren, maar onthou een grote wagen rijden is niet voor iedereen weggelegd! Ten tweede kan je het voorbereidend werk best zelf doen. Dit houd in dat het inpakken van je spullen, dozen klaarzetten en het demonteren van je meubels door jou word gedaan. Dus alleen het sjouwwerk word dan door de verhuizers gedaan. Hierdoor zal de offerte goedkoper zijn.

Gooi spullen weg voor de verhuizing

Dit kan voor enkele onder ons heel moeilijk zijn: afscheid nemen van spullen die je nooit gebruikt of nodig hebt. Er zijn een hoop mensen die hun hele inboedel meenemen naar hun vakantiewoning, om later er achter te komen dat ze een groot aantal van de spullen niet gebruiken. Dus goed nadenken over wat je wel en niet meeneemt loont, want dan zal een verhuisbedrijf minder lang bezig zijn en als je het zelf doet, kan het je een rit schelen.

Ons advies

Om zeker te weten of je zelf de verhuizing moet uitvoeren of een verhuisbedrijf zal moeten inschakelen, kan je het beste een offerte aanvragen. In een aantal gevallen kan het zo zijn dat er iemand je huis komt bezichtigen en zodoende een offerte opstelt. Wees gewoon eerlijk zijn en zeg dat je overweegt om het zelf te doen. Een goed bedrijf zal de voor- en nadelen opsommen voor jou verhuizing.