Voordelen van rolgordijnen in je (tweede) woning

geplaatst op 11-09-2021
 Tweede woning 
alt

Rolgordijnen zijn een van de bekendste raamdecoratie. Dit is natuurlijk niet zomaar, ze hebben verschillende eigenschappen, functies en talloze combinatie mogelijkheden. Met rolgordijnen van ilumio raambekleding kleed je je interieur leuk aan en breng je veel sfeer. In iedere kamer komen rolgordijnen tot hun recht en voegen ze echt iets toe. Een groot voordeel van rolgordijnen in je tweede woning is dat ze eenvoudig schoon te houden zijn door ze af en toe even af te nemen met een vochtige doek of plumeau. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof.

Rolgordijnen in de slaapkamer

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je slaapkamer, dan zijn verduisterende rolgordijnen perfecte raamdecoratie. Deze kunnen een ruimte namelijk volledig verduisteren en ervoor zorgen dat er helemaal geen licht binnen komt. Hierdoor kun je genieten van je donkere kamer en een goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen hebben niet alleen een verduisterende functie, ook hebben ze invloed op de akoestiek in huis en hebben ze een isolerende werking. Door de dikke stof wordt er een stilstaande laag lucht gecreëerd tussen je raam en rolgordijn. Dit creëert een isolerende laag dat de warmte in de zomer buiten kan houden. Heb je je slaapkamer op zolder en ben je klaar met die warme zomernachten, dan kun je ook een verduisterend dakraam rolgordijn nemen om de warmte tegen te houden.

 

De combinatie tussen licht en privacy

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de ideale raamdecoratie op het gebied van privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar laten deze wel genoeg licht door. Lichtdoorlatende rolgordijnen bestaan uit een semi-transparante stof en dus de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Je ziet deze rolgordijnen vaak in de woonkamer of op kantoor, je wordt namelijk niet afgeleid door alles wat erbuiten gebeurt. Daarnaast komen ze veel voor aan de straatkant, hiermee voorkom je namelijk dat nieuwsgierige voorbijgangers bij je naar binnen kunnen gluren. Dus ook perfect voor een tweede woning waar je als eigenaar niet altijd aanwezig bent. 

 

De sfeermakers in huis

Naast de verduisterende- en lichtdoorlatende rolgordijnen is er nog een stof, transparante rolgordijnen. Dit zijn de sfeermakers van je interieur en zorgen zijn gezellige, sfeervolle raamdecoratie met een luxe en chique uitstraling. Je kunt door deze stof heen kijken waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Deze transparante rolgordijnen zie je vaak bij woningen met een mooi uitzicht of uitkijk op de tuin. Ze filteren de felle zonnestralen wat zorgt voor een aangename en warme gloed in huis. Je geeft sfeer aan je interieur zonder dat je je zicht naar buiten verliest.