Waar je op moet letten bij het uitzoeken van een keuken voor je recreatiewoning

geplaatst op 10-05-2022
 Tweede woning 
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken voor je recreatiewoning? Lees dan gauw verder. Hieronder volgen een aantal tips waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een keuken voor een recreatiewoning. Want over het algemeen hebben keukens in een recreatiewoning een andere samenstelling dan keukens in normale huizen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met dat een recreatiewoning meestal een stuk kleiner is dan een normaal huis. Ook kan het in veel recreatiewoningen ontbreken aan luxe, zoals inbouwapparatuur en andere gemakken. Maar als je op vakantie bent, wil je meestal lekker kunnen genieten van de rust. Je wilt je niet druk hoeven te maken over de afwas of het koken.
alt

Inbouwapparatuur

De meeste keukens van recreatiewoningen zijn niet voorzien van luxe inbouwapparatuur en dat betekent in veel gevallen dat je moet afwassen. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken voor je recreatiewoning is het belangrijk om rekening te houden met inbouwapparatuur. Wil jij bijvoorbeeld wel een inbouw vaatwasser en een inbouw oven? Zorg dan dat je dit goed aangeeft wanneer je op zoek gaat naar een keuken!

Meet de afmetingen correct

Omdat een recreatiewoning erg klein is, is het belangrijk dat je de plek waar je de keuken wilt plaatsen goed opmeet. Zo weet je precies wat de afmetingen van de nieuwe keukenopstelling moeten zijn en kom je niet voor een onverwachte verassing te staan. Als je inbouwapparatuur los besteld, is het ook belangrijk om de plaats waar de inbouwapparatuur komt goed op te meten. Zo weet je zeker dat dit ook goed gaat passen in je nieuwe keuken.

Bepaal je maximale budget

Een budget stellen voor de keuken van je recreatiewoning is ook zeker een goed idee. Er zijn keukens op de markt van allerlei prijzen. Zo kun je kiezen uit erg luxe keukens of wat simpelere keukens die ook aan jouw eisen voldoen. Om ervoor te zorgen dat je niet in de verleiding raakt om veel uit te geven, is het belangrijk dat je van tevoren een maximaal budget stelt voor de keuken.

Bedenk waar de keuken geplaatst moet worden

Bij een recreatiewoning denk je toch al vaak aan het buiten zijn. Sommige mensen kiezen er daarom ook voor om hun keuken dichtbij de buitendeur te plaatsen. Zo kunnen ze terwijl ze koken communiceren met de mensen buiten. Dit geeft natuurlijk het ultieme vakantie gevoel! Als je rekening houd met al de bovengenoemde tips, moet het uitzoeken van een keuken voor je recreatiewoning zeker goed komen!