Waar kan je een waterpomp allemaal voor gebruiken?

geplaatst op 03-11-2020
 Tweede woning 
Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter komt het hebben van een waterpomp geregeld goed van pas. Wanneer je in de zomer je tuin wenst te besproeien, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een waterpomp in te zetten, maar ook wanneer je kelder in het najaar onder water staat, kan een waterpomp je reddende engel zijn. Iedere waterpomp heeft echter een verschillende functie, waarvan het nut bepaald wordt door de situatie waarin je je bevindt. Lees hier waar je een waterpomp allemaal voor kunt gebruiken, welke variant je in welke situatie nodig hebt en wat dit je oplevert.
alt

Zoals hierboven genoemd, kun je een waterpomp voor veel verschillende situaties gebruiken. De voordelen van een waterpomp zijn dan ook groot, waardoor een waterpomp bestellen een goed idee is en je ook met de beregeningspomp van waterpompshop.nl weer een lange tijd vooruit kunt.

De voordelen van een waterpomp

Een waterpomp kan niet alleen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, maar ook is deze erg praktisch. Waterpompen zijn namelijk veelal praktisch om te hanteren en daarbij ook goed te vervoeren en tevens te verplaatsen. Ook werken waterpompen efficiënt, omdat ze doorgaans erg tijdsbesparend zijn en je niet zelf met emmertjes in de weer hoeft. Daarnaast maken waterpompen niet al te veel lawaai, omdat deze, bijvoorbeeld in het geval van een dompelpomp, onder water geplaatst wordt, waardoor het geluid wordt gedempt. Ook zijn waterpompen, bijvoorbeeld die van waterpompshop.nl, gemaakt van hoogwaardige materialen, bieden ze bescherming en hebben ze een robuuste buitenzijde, waardoor ze lang meegaan. Tot slot zijn waterpompen een veilige oplossing, omdat deze duidelijk in elkaar steken en ze van origine beschermend gebouwd zijn.

Welk type pomp hoort bij welke situatie?

Het willen besproeien van je tuin maakt het erg aantoonbaar dat er wat de waterpomp betreft vele mogelijkheden zijn. Voor het besproeien van de tuin alleen al, heb je namelijk keuze uit maar liefst vier typen pompen: een beregeningspomp, een hydrofoorpomp, een bronpomp of een motorpomp. Wanneer je tuin niet over elektriciteit beschikt, dan is de motorpomp een aanrader, welke draait op benzine. Wens je te werk te gaan in een wateroppervlak met een diepte van 0 tot 9 meter, dan is het aanschaffen van een beregeningspomp of een hydrofoorpomp. Is het water dieper dan 9 meter, dan ben je met een bronpomp goed af. Ook is het goed om te bedenken waar je het water vandaan haalt en of het aanschaffen van een filter daarbij nodig is. Ga je voor een sloot, kanaal of meer, dan is het aanschaffen van een pomp én een filter verstandig. Kies je voor een grondwaterbron, waterbekken, een waterreservoir of een waterleiding, dan is een filter niet benodigd en dus enkel optioneel. Houdt daarbij niet alleen de pomp, maar ook het filter in de gaten. Deze dient eens in de zoveel tijd ontstopt te worden.