Waarom je deze zomer optimaal kan genieten van een luxe tuinhuis

geplaatst op 14-07-2021
 Tweede woning 
We brengen steeds meer tijd door in onze tuin. Zeker niet om erin te werken, integendeel. We willen steeds meer en langer genieten van een mooi aangelegde tuin. En daar speelt een tuinhuis een belangrijker rol bij. Dat is al lang niet meer het houten bouwsel in hout dat als opbergplaats diende voor fietsen en allerlei tuingereedschap. We kiezen steeds meer voor een tuinhuis op maat of voor een luxe tuinhuis met alles erop en eraan om te relaxen en te genieten. Dat laat je goed genieten deze zomer van een tuinhuis. Zelfs als het zomerweer even verstoppertje speelt.
alt

Een tuinhuis om maximaal te relaxen

Een tuinhuis wordt pas optimaal benut als je favoriete plaats om te relaxen. Je kunt je tuinhuis dan compleet naar wens inrichten met bijvoorbeeld meubels en tapijt om het echt tot een plek te maken waar je comfortabel je vrije tijd kunt doorbrengen.

Een tuinhuis maakt optimaal gebruik van ruimte

Onze tuinen zijn vaak beperkt in oppervlakte. Creatief omgaan met de ruimte waarover je beschikt is dan de boodschap. Met de groeiende belangstelling voor tuinhuizen kwamen er ook meer soorten op de markt. Dat maakt kiezen niet makkelijker. De huidige generatie tuinhuizen zijn beschikbaar in vele materialen, soorten en modellen. Naast een luxe tuinhuis kun je nu je tuinhuis op maat laten maken. Bij een tuinhuis op maat kies je zelf de vorm en de indeling om maximaal van de zomer en de zon te genieten.

Goed genieten deze zomer van een tuinhuis 

Onze zomers worden steeds warmer, maar de wisselvalligheid is toch gebleven. In de zomer speelt de zon regelmatig verstoppertje. Ze ruimt dan plaats voor regen en onweer. En er zijn nog altijd frissere perioden wat buiten genieten niet altijd even gezellig maakt. Ook als het zomerweer wat tegenzit, is het nog altijd goed genieten deze zomer van een tuinhuis.  Je richt je tuinhuis zo comfortabel in als je zelf wilt. Met de bescherming van een tuinhuis blijf je lekker genieten van de deugddoende buitenlucht, van de zon en de zomer. En een luxe tuinhuis geeft niet alleen meer waarde aan je tuin, maar even goed aan je woning. En zelfs je kids zullen blij zijn met een tuinhuis bij een een tweede woning waar ze een zomer lang lekker in kunnen kamperen.

Voordelen van een tuinhuis

Een tuinhuis zorgt voor heel wat voordelen. Het wordt dus al lang niet meer alleen gebruikt als opslagplaats, maar meer en meer om te genieten en te ontspannen van je mooi aangelegde tuin. En met een goede indeling van je tuinhuis kun je het nog altijd combineren als leuke verblijfplaats én praktische opbergruimte. De andere voordelen van een tuinhuis:

In een tuinhuis beleef je de natuur veel intenser

Een tuinhuis bouwen brengt je in de eerste plaats dichter bij de natuur. Zeker in de zomer als de bloemen weelderig bloeien en de zon volop schijnt. Maar niet alleen dan, ook bij regenweer en frissere temperaturen blijf je nauw in contact verbonden met de natuur in en rondom je tuin.

Een tuinhuis laat je beter ontspannen 

Om te ontspannen moet je niet zo nodig ver van huis zijn. Relaxen en toch in je vertrouwde omgeving blijven gaat uitstekend met een tuinhuis. Je komt er helemaal en ongestoord tot rust. Mooi toch?

Extra sfeer in je tuin met een tuinhuis

Vandaag zijn tuinhuizen beschikbaar in alle mogelijke vormen. Zo geeft het niet alleen meer sfeer en waarde aan je tuin, maar even goed aan je woning. Zeker als je je tuinhuis aanpast aan de stijl van je woning. En wat dacht je van een tuinhuis met overkapping of met een open terras met een mooi overzicht over je tuin?

Waarom een tuinhuis op maat?

Een houten tuinhuis op maat heeft een authentieke, natuurlijke uitstraling waarbij je zelf je houtsoort kunt kiezen. Je hebt daarbij de keuze tussen goedkoop hout met een geïmpregneerde beschermlaag in beits of vernis of voor duurzaam hardhout. Dat is van nature uitstekend bestand tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden, tegen vocht, schadelijke schimmels en insecten. Ben je de kleur van je houten tuinhuis op maat na enkele jaren beu? Ook dat is geen probleem, dan geef je het makkelijk een nieuwe verflaag met een ander (trendy) kleurtje?

Waarom luxe tuinhuis?

Een luxe tuinhuis of tuinkamer, is zoveel meer dan een simpel bouwwerk in je tuin. Het zorgt voor meer ruimte in je tuin en laat je maximaal genieten van de zomer in je eigen tuin en tuinhuis. Een luxe tuinhuis kun je naar wens inrichten en met een goede isolatie zelfs in de winter blijven gebruiken.

Tuinhuis kopen

Bespaar nooit op de kwaliteit van je tuinhuis, of je het nu gaat gebruiken als extra bergruimte of om zo veel mogelijk van je tuin te genieten. Een tuinhuis uit hout van goede kwaliteit is duurzaam en heeft een lange levensduur. Een luxe tuinhuis kopen doe je makkelijk online, zoals bij Buitenpracht Houtbouw. Daar vind je de grootste keuze aan alle mogelijke soorten tuinhuizen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.