Wandelen over de Besseggenkam te Noorwegen

geplaatst op 25-10-2016
 Zomervakantie 
alt

Je bent een fervent wandelaar en brengt de vakantie in het midden van Noorwegen. Je gaat te voet niet snel een uitdaging uit de weg? Hike dan omhoog richting de Besseggenkam, deze wandeling is alleen voor getrainde en fitte wandelaars. Naast het maken van de nodige hoogtemeters komt er ook enig klauterwerk bij kijken.
Maar de inspanning loont zich met de meest prachtige uitzichten over het Gjendemeer en de omliggende bergen welke toebehoren tot het Noorse Nationaal Park Jotunheimen.
Dit natuurpark behoort tot de populairste van het land maar als je eenmaal begint met de beklimming richting de Besseggenkam waan je je één met de natuur. De gemiddelde wandelaar zal zich niet aan deze technisch lastige maar teven fantastische wandeltocht wagen.
Durf je de uitdaging aan? Trek dan je (stoute) wandelschoenen aan en baan je al wandelend en klimmend een weg tot de Besseggenkam. Het zal de nodige energie en zweetdruppels kosten maar het is de moeite meer dan waard!

Hoe de Besseggenkam in NP Jotunheimen te bereiken

Je wilt hoe dan ook tijdens je vakantie in Noorwegen de Besseggenkam bereiken. Waar moet je starten met de wandeling dan wel beklimming ?
Je kunt middels een boottocht over het Gjendemeer het startpunt van de wandelroute bereiken.
Elke Noorse gids die in Natuurpark Jotunheimen werkzaam is weet bij welke steiger je afgezet moet worden. Vandaar begint de klim omhoog, de wandelroute is aangegeven met de letter T welke in het rood is aangegeven.
De route omhoog is een combinatie van gestaag stijgende wandelpaden tot een ruw terrein bestaande uit rotsblokken waarop je in sommige gevallen zult moeten klimmen om de route te vervolgen. Je zult tussen de twee en drie uur nodig hebben om het wandeltraject af te leggen en dan sta je aan het begin van de Besseggenkam. Om het hoogste punt te bereiken ben je nog een kleine veertig minuten kwijt. Het is nu stijl geworden en je zult dan ook bemerken dat goed schoeisel onontbeerlijk is tijdens deze tocht.
Eenmaal de top van de Besseggenkam bereikt wordt je beloond met een fraai panorama over dit prachtige stukje Noorwegen!

De te treffen voorbereiding voor de klimtocht naar de Besseggenkam

Wil je de wandelroute in het Nationaal Park Jotunheimen tot een goed einde brengen dan is het aan te raden om enige voorbereiding te betrachten.
De trip naar de Besseggenkam neemt alles bij elkaar gewoon een hele dag van je vakantie in beslag. Het is dan ook verstandig om voldoende proviand mee te nemen in een rugzak. Goede wandelschoenen moeten natuurlijk standaard zijn en makkelijk zittende kleding is een must!
Neem ik je rugzak ook extra kleding mee voor het geval het weer omslaat, wat natuurlijk in Noorwegen nogal eens voor wil komen.
Je moet de wandeltocht richting de Besseggenkam ook absoluut niet te licht opvatten en wil je deze dagtrip ondernemen dan dien je een ervaren wandelaar te zijn en bovendien een goede basisconditie hebben.
Bekijk ook of je vanuit je vakantiehuis in Noorwegen het natuurpark Jotunheimen goed kunt bereiken. Verblijf je in de nabijheid van het Gjendemeer dan moet je deze unieke wandeltocht tijdens de vakantie kunnen ondernemen.
Een laatste tip; vergeet ook niet de fotocamera in je rugzak te pakken als je richting de Besseggenkam gaat hiken. De klim biedt voldoende kansen om de prachtige panorama’s te vereeuwigen!