Wat doet een zwevend meubel voor jouw recreatiewoning?

geplaatst op 29-03-2021
 Tweede woning 
alt

Een tweede huis is een fijne plek om tijd door te brengen en dan is het wel ideaal als er optimaal comfort is. Niet elke vakantiewoning is even groot en in dat kader is het van belang om met de ruimte rekening te houden. In een groot vakantiehuis heb je alle ruimte om de televisie kwijt te kunnen. In dat opzicht is er altijd een keuze te maken uit tv kasten in allerlei uitvoeringen. Heb je wat minder ruimte in je tweede huis dan is er altijd nog een andere passende oplossing beschikbaar, zoals een zwevend meubel.

Meer ruimte met een zwevend meubel
Een van de grote voordelen van een zwevend meubel is dat de ruimte in je recreatiewoning veel groter lijkt. Dat heeft te maken met het optische effect, omdat het meubel geen verbinding met de grond heeft. Je houdt op deze manier de vloer vrij en realiseert extra ruimte in de zithoek. Overigens is een zwevend meubel niet alleen geschikt voor kleinere woningen, maar ook voor vakantievilla’s. Het geeft namelijk een strakke en moderne look. Bovendien is het voor slaapkamers in een luxe vakantiewoning ook een ideale oplossing.

Praktische opbergruimte
Een zwevend meubel is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Dat maakt het mogelijk om rekening te houden met praktische opbergruimte. Een vakantiewoning staat doorgaans niet vol met kasten en opbergruimte is dan ook schaars. Een zwevend meubel is gelet op de praktische opbergruimte dan ook een echte aanwinst voor de recreatiewoning. Het is bijvoorbeeld een ideale plek om kleine spullen als een paspoort, sleutels en portemonnee in op te bergen. Of om als verzamelplek voor gezelschapsspellen te dienen. Zo zijn allerlei spullen netjes uit het zicht op te bergen en dat zorgt voor meer rust in het interieur.

Simpel te monteren
Er is nog een voordeel en dat is dat een zwevend tv meubel op een eenvoudige manier te monteren is. Dat is te danken aan een efficiënt ophangsysteem dat op dergelijke zwevende meubels van toepassing is. Het ophangsysteem bestaat namelijk uit een lat en uit pluggen en schroeven. Daarmee is de constructie voor een zwevend tv meubel al compleet. Je hoeft dan alleen nog maar de televisie erop te zetten en aan te sluiten. De lege ruimte in de kastruimte is daarna in te ruimen met spullen. Uiteraard is een zwevend tv meubel sterk genoeg om een televisie te dragen. Daar zijn deze meubels speciaal voor ontwikkeld.