Wat zijn de functies van horren?

geplaatst op 14-07-2022
 Tweede woning 
In de zomer is het fijn om het huis te kunnen luchten. Er zijn echter verschillende problemen die kunnen ontstaan wanneer je een raam of deur open hebt staan. Een hor kan vele problemen voorkomen. Een hor kan op maat worden gemaakt en daardoor ook worden gebruikt in combinatie met shutters. Problemen die een hor kan voorkomen zijn onder andere binnenvliegende insecten en pollen. Daarnaast kun je een hor ook gebruiken tegen huisdieren die anders naar buiten gaan.
alt

Een hoor tegen insecten 

De bekendste reden voor het gebruik van een hor is dat een hor insecten tegenhoudt. Insecten in huis is een probleem waar veel mensen vooral in de zomer last van hebben. Een hor houdt alle insecten buiten maar vaak wordt een hor specifiek van muggen gebruikt. Muggenbulten zijn zeer vervelend en hier kun je veel last van hebben. Door muggen buiten te houden kun je onder andere voorkomen dat je binnen wordt gestoken. Daarnaast kunnen muggen ook zorgen voor een slechte nachtrust omdat ze je wakker kunnen houden met hun gezoem. Het gebruik van een hor kan ook dit probleem verhelpen. Lees meer over de mogelijkheden van een hor om insecten tegen te houden. 

Horren kunnen pollen tegenhouden

Behalve dat horren goed werken tegen insecten zijn horren ook zeer geschikt om pollen buiten te houden. Let er hierbij wel op dat niet elke hor pollenwerend is. Een pollenwerende hor is uiteraard ideaal voor iedereen die hooikoorts heeft. Door een hor te gebruiken die pollen tegenhoudt kun je het gerust het raam openzetten zonder dat je in huis last krijgt van hooikoorts. Ook wanneer je geen hooikoorts hebt kun je profiteren van een pollenwerende hor. Wanneer er pollen naar binnen vliegen kan dit namelijk zorgen voor viezigheid in huis. Als je een pollenwerende hor gebruikt zul je dan ook merken dat het huis minder snel vies wordt.

Bron: https://www.luxaflex.nl/producten/binnenzonwering/vaste-hor/

Gebruik een hor wanneer je huisdieren hebt

Naast dat je een hor kunt gebruiken om dingen buiten te houden kan een hor natuurlijk ook gebruikt worden om dingen binnen te houden. Een hor wordt dan ook vaak gebruikt door mensen met huisdieren. Door gebruik te maken van een hor kun je het huis luchten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over huisdieren die naar buiten proberen te gaan. Het kan in dit geval echter wel verstandig zijn om een hor te gebruiken met dikker gaas. Dikker gaas gaat minder snel kapot wanneer een kat hier bijvoorbeeld aan krabt.

Een hor op maat laten maken

Om van alle voordelen van een hor te kunnen genieten is het belangrijk dat een hor goed aansluit op een raam of deur. Standaard horren zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Toch komt het regelmatig voor dat de horren met standaard maten niet goed passen. In dat geval is het een heel erg goed idee om een hor op maat te laten maken. Wanneer je een hor op maat laat maken voor je woning of tweede huis weet je zeker dat deze perfect aansluit. Bij een hor op maat kun je gelijk kiezen voor een pollenwerend gaas. Ook gaas dat geschikt is voor huisdieren en gaas waarbij je beter naar buiten kan kijken behoort tot de mogelijkheden.