Welke haag past het beste in je tuin

geplaatst op 17-11-2020
 Tweede woning 
Je wilt een haag in de tuin planten van je recreatiewoning, maar weet niet welke haagsoort het beste is. Dat is logisch, want er zijn enorm veel verschillende haagplanten. Elke haag beschikt daarbij over unieke kenmerken. Aangezien iedere tuin anders is ingericht en ook de persoonlijke wensen anders zijn, is het belangrijk om verschillende soorten te kennen. Daarom volgen hier een aantal tips over haagplanten voor uiteenlopende tuinen.
alt

Conifeer voor een strakke look en veel privacy

Een van de kant en klaar hagen die geschikt zijn om veel privacy te creëren in de tuin is de conifeer. Dat is een haag die hoog en ondoordringbaar is en ook nog eens snel groeit. Door de coniferen strak te snoeien, ontstaat er een stijlvolle look in je tuin. Deze haag wordt veel toegepast om een natuurlijke tuinafscheiding te realiseren. Bijvoorbeeld als alternatief voor een schutting. Een groot voordeel van deze klassieke haagplant is dat het onderhoud eenvoudig is. Je hoeft de haag op zijn tijd alleen maar te snoeien om deze in model te houden. Gras en Groen Winkel heeft coniferen in het aanbod met haagplanten beschikbaar.

Laurierhaag voor een grote tuin

Een van de andere populaire hagen is de laurierhaag. Deze haagplant is ideaal om in grote tuinen te planten. De bladeren zijn groot en donker en hebben een glanzende uitstraling. Daarmee is de laurier in een grote tuin een echte blikvanger. Heb je een kleine tuin en vind je laurier mooi dan is het mogelijk om voor een soort te kiezen die wat smaller is.

Buxus voor kleine en middelhoge hagen

Buxus is een van de hagen die op verschillende manieren in je tuin is toe te passen. Bijvoorbeeld als lage afscheiding of als middelhoge afscheiding om privacy rond het terras van je recreatiewoning te realiseren. Heb je een grote tuin rond je recreatiewoning dan is het ook mogelijk om kleine buxushaagjes te gebruiken als sierborder voor bijvoorbeeld een bloemenperk.

Hagen voor verschillende doeleinden

Er zijn ook hagen die uitstekend geschikt zijn om bijvoorbeeld een hekwerk te laten begroeien. De klimhortensia is hier een perfect voorbeeld van. Is er sprake van zandgrond rond de recreatiewoning? In dat geval is de rode beuk als haagplant een prima keuze. Deze beukenhaag heeft een rood blad en is geschikt voor zandgrond. Een olijfwilg is een haagplant die toe te passen is in kustgebieden en heeft een origineel grijsgroen blad.