Welke streamingdienst kiezen voor in jouw vakantiehuis?

geplaatst op 24-11-2020
 Tweede woning 
Ben je eigenaar van een vakantiewoning en wil je deze graag verhuren? Dan moet je er uiteraard rekening mee houden dat eventuele huurders zich op elke dag van hun vakantie moeten zien te vermaken. Dit geldt uiteraard ook voor het moment waarop men bijvoorbeeld niet naar buiten kan omwille van slechte weersomstandigheden. Ook tijdens de avond gaat er voor veel mensen niets boven het kijken van een leuke film of een toffe serie. Vroeger voorzagen mensen daarvoor vaak een bepaald aanbod met bijvoorbeeld DVD of Blu-Ray films. Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gekeken in de richting van een bepaalde streamingdienst. Ben jij dat ook van plan, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij je graag bij het kiezen van de beste streamingdienst voor in jouw vakantiehuis!
alt

Welke verschillende streamingdiensten bestaan er precies?

De tijd dat je er enkel en alleen voor kon kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden van streamingdienst Netflix behoort reeds enige tijd tot het verleden. Tegenwoordig bestaan er dan ook heel wat meer streamingdiensten zoals bijvoorbeeld:

  • Disney+;
  • Apple TV+;
  • Amazon Prime Video;
  • Videoland;

In het bijzonder voor het aanbieden van een streamingdienst in een vakantiehuis moet er rekening worden gehouden met een afdoende aanbod voor zowel jong als oud. Disney+ is een echte streamingdienst voor het gezin terwijl Netflix over een afzonderlijk aanbod beschikt voor volwassenen enerzijds en kinderen anderzijds. Wat nu voor in jouw vakantiehuis precies de beste streamingdienst is, is uiteraard ook altijd een beetje afhankelijk van je eigen voorkeur.

Wat zijn de verschillen tussen de streamingdiensten?

Ondertussen is het dus duidelijk welke verschillende streamingdiensten voor films en series er allemaal bestaan. De vraag die zich nu opdringt is wat nu exact de verschillen zijn. Die verschillen hebben betrekking tot:

  1. De kostprijs die voor de streamingdienst in kwestie wordt gevraagd;
  2. Het aanbod dat wordt aangeboden aan de abonnees;

Het valt op dat het aanbod van de verschillende streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video in de basis enigszins hetzelfde is. Het verschil gaat dan ook schuil in de exclusieve rechten waar men over beschikt. Dit geldt zeker ook voor de streamingdienst Disney+. Voor deze laatste geldt dat zij in het bijzonder teert op de unieke content die Disney door de jaren heen heeft geproduceerd. Niet alleen Disney, maar ook Netflix staat er om bekend over een uitstekend aanbod met zogenaamde “originals” te beschikken.

Wat met de prijs van de streamingdiensten?

Niet alleen het aanbod, maar ook de prijs van de streamingdienst zal zeker een punt zijn waar je rekening mee zal willen houden. Voor wat de prijs betreft kan je er rekening mee houden dat met name Netflix de duurste is. Dit geldt zeker voor de meest kwalitatieve abonnementen die door deze streamingdienst worden aangeboden. De voordeligste is op moment van schrijven Amazon Prime Video. De maandelijkse kosten bedragen hier dan ook slechts 2,99 euro voor. Voor Disney+ betaal je 6,99 euro per maand terwijl het goedkoopste abonnement van Netflix een maandelijkse kostprijs heeft van 11,99 euro. Let op, deze prijzen zijn niet vastgesteld en zouden dus op nagenoeg elk moment kunnen worden aangepast.

Is het voorzien van een streamingdienst in je vakantiehuis interessant?

Bovenstaande vraag is er één die veel mensen die van plan zijn om hun vakantiewoning te verhuren zich stellen. Er zijn zowel voor- als nadelen aan te halen voor wat het aanbieden van een streamingdienst betreft. De voordelen hiervan zijn de volgende:

  1. Je hoeft geen fysieke films en / of series meer te voorzien;
  2. Een streamingdienst kan niet “gestolen” worden zoals DVD's en blu-rays;
  3. Het is toch een meerwaarde voor de gasten die in je vakantiehuis verblijven;

Naast de bovenstaande voordelen zijn er ook nadelen aan verbonden. Het is namelijk zo dat veel mensen uit zichzelf reeds over een abonnement op een streamingdienst beschikken waardoor ze eenvoudig kunnen inloggen met hun eigen account. Daarnaast is het zo dat bijvoorbeeld Netflix de kijkgeschiedenis bijhoudt van haar gebruikers, iets wat voor jouw gasten eigenlijk niet heel relevant is. Overweeg jij dus met andere woorden ook om een streamingdienst aan te bieden aan de gasten die in jouw vakantiewoning verblijven? Dan is het zeker van belang om met de bovenstaande informatie rekening te houden!