Wintersport in Garmisch-Partenkirchen

geplaatst op 15-02-2022
 Wintersport 
Garmisch-Partenkirchen is één van de bekendste en mooiste skigebieden van Duitsland. Deze wintersportplaats ligt aan de Zugspitze (Bayern). Hoewel de Zugspitze niet de hoogste berg van het land is, kan je wel gebruik maken van een enorm skigebied. In 1936 werden de Olympische Winterspelen georganiseerd in Garmisch-Partenkirchen, sindsdien is het skigebied dan ook bekend over de gehele wereld. Bekijk hieronder meer informatie over het populaire en sfeervolle skigebied Garmisch-Partenkirchen.
alt

Vierschanzentournee

Het skigebied Garmisch-Partenkirchen is ook erg bekend vanwege het Vierschanzentournee. In Nederland kennen wij dit toernooi ook wel als het ‘Nieuwjaarsspringen’. Op de eerste dag van het nieuwe jaar komen de beste schansspringers ter wereld bij elkaar om deel te nemen aan het schansspringtoernooi. Jaarlijks komen er ook ruim 27.000 bezoekers op het evenement af. Het toernooi wordt ook uitgezonden op de televisie, waaronder bij Eurosport.

Skigebieden in Garmisch-Partenkirchen

In Garmisch-Partenkirchen kunnen de wintersporters gebruik maken van twee verschillende skigebieden. In het gebied van de Zugspitze kan je tot en met eind mei nog prima vertoeven en geweldig wintersporten. De twee skigebieden Osterfelderkopf en Kreuzjoch vormen samen het gebied Garmisch Classic. Daarnaast kan je ook gebruik maken van meerdere wandelroutes. Maar je bent in Garmisch-Partenkirchen ook aan het juiste adres als je even wat anders wilt doen dan skiën en snowboarden. Je kan bijvoorbeeld schaatsen in het prachtige ijsstadion, een sprong maken van de hoge skischans of langlaufen. Als je even tot rust wilt komen dan raden wij een bezoek aan het lokale wellness-centrum aan.

Pistes & liften

Er ligt het skigebied Zugspitz Arena voor in totaal 144 kilometer aan skipistes. 85 kilometer bestaat uit blauwe pistes, terwijl er 51 kilometer aan rode pistes voor de bezoekers klaarligt. De ervaren wintersporters moeten het doen met acht kilometer aan zwarte pistes. Je kan gebruik maken van negen gondelliften, zestien stoeltjesliften, meer dan twintig sleepliften en vijftien lopende banden. In het skigebied Garmisch Classic ligt nog eens 40 kilometer aan pistes, waarvan twaalf kilometer aan blauwe pistes, achttien kilometer aan rode pistes en tien kilometer aan zwarte pistes. In dit gebied beschikken de bezoekers over vier gondelliften, vier stoeltjesliften, negen sleepliften en twee lopende banden. Er is dus voldoende keuze voor de wintersporters in Garmisch-Partenkirchen.

Pluspunten

Het skigebied Garmisch-Partenkirchen heeft een gezellig en sfeervol centrum. Je kan hier genieten van de traditionele Duitse gebouwen, maar ook de schattige winkeltjes en de vriendelijke plaatselijke bevolking. In het centrum zijn ook meerdere restaurants te vinden waar je terecht kan voor een lunch of een diner. Daarnaast is Garmisch-Partenkirchen eenvoudig te bereiken met de auto en het vliegtuig. Het gebied ligt niet ver van München, waar je ook altijd even een bezoekje aan kan brengen. Echter is de reistijd redelijk lang, ongeveer hetzelfde als de meeste bekende wintersportbestemmingen in Oostenrijk. De prijzen in de Duitse skiplaats zijn niet heel hoog en zeker beter betaalbaar dan in Oostenrijk of Zwitserland. Vroeger was Garmisch-Partenkirchen voor populair onder de wat rijkere wintersporters, maar de tijden veranderen. Nu kan je in iedere prijsklasse wel een leuke accommodatie vinden.