Zo creëer je de ideale tuin!

geplaatst op 09-12-2022
 Tweede woning 
alt

Je hebt onlangs een huis gekocht, gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk druk bezig met het inrichten van de woning. Echter, jouw tuin kan ook wel wat liefde gebruiken. Je hebt alleen nog geen idee wat je precies met de tuin wilt gaan doen. Je vindt een aantal bomen en een kastanje hekwerk wel leuk, maar een stenen tuin vind je ook wel wat hebben. Kom je er niet uit? Lees dan gauw verder voor wat inspiratie!

Groen in de tuin

Planten hebben een positief effect op ons welzijn. Dat is gebleken uit meerdere onderzoeken. Het is daarom een goed idee om jouw tuin lekker groen te maken. Echter, het is van belang dat je je goed inleest over wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn. De ene tuin is namelijk de ander niet. Begin bij de bodem. Ga na waar de grond droog is en waar de grond wat natter is. Op deze manier kun je bepalen waar je welke plant kunt plaatsen. Want ook planten verschillen enorm. De ene plant heeft bijvoorbeeld veel water nodig, terwijl de ander juist heel weinig water drinkt. Plaats ze dus op plekken waar de plant het beste zal presteren. Helaas brengen planten ook wat onkruid met zich mee. Waarschijnlijk wil je hier van af, omdat het zorgt voor een rommelige uitstraling van de tuin. Je kunt bijvoorbeeld kokend heet water gieten op de wortels van het onkruid. Hierdoor stollen de eiwitten en gaat de plant op den duur dood. Vermijd het gebruik van chemische middelen. Het onkruid gaat ongetwijfeld dood, maar het middel kan de planten die je wilt houden ook doden of beschadigen.

Extra tips

Denk daarnaast ook aan hoe je jouw tuin leuk kan inrichten voor de kinderen als je die hebt. Een schommel tuin kan bijvoorbeeld al veel vermaak bieden. Voordat je begint met spullen kopen, is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Maak bijvoorbeeld een tekening van jouw tuin en richt deze in op papier zoals je voor ogen hebt. Wees vervolgens erg kritisch. Heb je nog genoeg ruimte over om te lopen? Gaat de tuin er chaotisch uitzien met alle spullen die je wilt kopen? Of kan er misschien nog wat bij om de tuin wat sfeervoller te maken? Formuleer zelf ook nog een aantal vragen. Tot slot hangt het ook erg van de functie van de tuin af wat je ermee wilt doen. De tuin voor een vakantiehuisje ziet er namelijk anders uit dan de tuin van een reguliere woning, aangezien je er niet zo vaak bent om de tuin goed te kunnen onderhouden. Ga dus na wat het beste is voor jouw tuin.

Nu heb je een aantal tips om jouw tuin om te toveren tot iets moois! Wil je gelijk gaan winkelen? Neem dan een kijkje op de site van Buitengoed!