Zo creëer je een uitnodigend interieur in je vakantiehuis

geplaatst op 10-10-2020
 Tweede woning 
Hoewel het belangrijk is dat je hele vakantiehuis een uitnodigende indruk maakt, zijn er sommige kamers die iets meer aandacht verdienen dan andere. Dit zijn de slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Zo creëer je een uitnodigend interieur in je vakantiehuis
alt

Slaapkamer

Gasten verwachten een kamer die comfortabel, uitnodigend en romantisch is. In het ideale geval moeten slaapkamers voorzien zijn van vloerbedekking, aangezien betegelde of houten vloeren 's ochtends vroeg koud kunnen zijn. Je kunt ook een kleed van de Kwantum neerleggen voor een warm en comfortabel gevoel onder de voeten. Het interieuer van een vakantiehuis moet je zintuigen prikkelen.

Investeer ook in een ruim bed, een groot matras van goede kwaliteit, katoenen beddengoed en verduisteringsgordijnen voor gasten die het ‘s nachts helemaal donker willen hebben. Zorg ook voor voldoende stopcontacten en voeg romantiek toe met streepjes- of ruitjesstof, kunstwerken en zachte verlichting.

Hang bij voorkeur één groot schilderij of drie afzonderlijke kleinere schilderijen op in plaats van twee middelgrote. Vermijd te veel wit en zorg voor een opvallende muur of behang met patronen om de ​​kamer een wow-factor te geven.

Badkamer

Je hoeft niet veel geld uit te geven om een ​​badkamer er uitnodigend uit te laten zien. Wat kleur betreft, zou je een witte afwerking kunnen kiezen of donkerder voor een gezelliger sfeer. Het kleurenschema moet passen bij de stijl van je gast.

Een goede douche is een must, net als adequate verlichting en stopcontacten voor scheren en föhnen. Als je een föhn beschikbaar stelt, is dat extra uitnodigend.

Een douchecabine staat netter en uitnodigender dan douchegordijnen, dus investeer daarin. Zorg ook voor voldoende opbergruimte voor toiletartikelen. Manden zien er goed uit en zijn bovendien goedkoop.

Woonkamer

In de woonkamer staat comfort voorop. Het is de plek waar vakantiegangers willen uitrusten en ontspannen, dus zorg ervoor dat de kamer dat uitstraalt.

Investeer in een comfortabele bank waar gasten in kunnen wegzakken. Zorg dat de bank zo groot is dat je gasten erop kunnen liggen nadat ze een dag lang de omgeving hebben verkend. Kies een bank met afneembare, wasbare hoezen om het jezelf gemakkelijk te maken. Zet ook gekleurde fauteuils neer om de kamer meer karakter en zitgelegenheid te geven.

Voor meer comfort kunt je op verschillende plekken in de woonkamer kussens neerleggen. Ook een plaid of schapenvacht geeft extra gezelligheid en staat uitnodigend.

Ten slotte heb je lampen van verschillende afmetingen nodig die zacht licht geven om 's avonds sfeer te creëren. Kies altijd voor LED-lampen om je vakantiewoning niet alleen sfeervol maar ook energiezuinig te maken.

Keuken

Een keuken maak je uitnodigend door te zorgen voor koffie, thee, suiker, zout en kruiden. Investeer in een goede koffiemachine en voeg iets eigenzinnigs toe, zoals een schoolbord waarop je bij aankomst recepten of een welkomstbericht voor gasten kunt schrijven.