Zo kan je gedroogde bloemen in je tweede woning implementeren

geplaatst op 15-03-2021
 Tweede woning 
alt

Zo fleur je met gedroogde bloemen je recreatiewoning op
Droogbloemen oubollig en stoffig? Allang niet meer! Zelfs professionele interieurontwerpers gebruiken weer veel droogbloemen om interieurs extra cachet te geven. Natuurlijk door gewoon een gedroogd boeket in een vaas te zetten, maar door er iets creatiefs en onverwachts mee te doen. Zo zagen we onlangs een plexiglazen tafel met in het tafelblad een gedroogd boeket rode rozen. Voor eeuwig gevangen in het doorzichtige plastic. Maar we hebben ook droogbloemen gezien die zich met behulp van ijzerdraad rond een pilaar kronkelden. Op die manier sla je twee vliegen in een klap. De pilaar is weggewerkt en de ruimte krijgt direct een fleurige uitstraling. Helemaal als je een ledlampsnoer mee vlecht verander je een saaie pilaar in een vrolijk spel van bloemen en licht. En zo zijn er allerlei nieuwe toepassing te bedenken voor droogbloemen. Natuurlijk zijn we niet allemaal interieurontwerpers, maar met een beetje fantasie en handigheid geef ook jij gedroogde bloemen een tweede leven. Snuffel eens rond op gespecialiseerde websites waar je een enorme collectie aan droogbloemen vindt. Een van de bekendste aanbieders van droogbloemen is Flowerfeast, en een vrolijk feestje is het! In dit artikel vertellen we hoe jezelf bloemen kunt drogen en wat je met gedroogde bloemen kunt doen om je huis op te fleuren.

Vereeuwig de mooiste bloemen
Het drogen van bloemen heeft iets. Zeker als het doet met een boeket dat je hebt gekregen of gekocht voor een speciale gelegenheid. Denk aan je trouwboeket, eerste bos bloemen van je geliefde of juist de laatste bos bloemen van iemand die veel voor je heeft betekent. Zelf bloemen drogen is echt niet moeilijk. Knip om te beginnen bruine bladeren weg en bind een touwtje aan de steel. Je kunt ook de hele bos bij elkaar binden maar dan bestaat de kans op schimmel. Hang ze vervolgens ondersteboven op in een droge, donkere en goed geventileerde ruimte. Na een week of twee zijn ze gedroogd. Dit kun je checken door ze na die periode in een vaas te zetten. Als de bloemen alsnog gaan hangen zijn ze nog niet droog genoeg. Verstevig de droogbloemen eventueel met een laagje haarlak. 

Je tweede huis fleurt er meteen van op
Zeker als het gaat om een recreatiewoning waar je niet altijd bent zijn droogbloemen een uitkomst. Ze hebben immers geen water nodig en brengen toch een beetje natuur naar binnen. Doe verschillende bloemen uit hetzelfde boeket bijvoorbeeld in aparte lijstjes en hang het zo aan de muur dat het weer een boeket lijkt. Dus bloemen bovenin, daarondonder takken en bladeren. Laat het de compositie bovenin uitwaaieren en onderin naar elkaar toelopen voor het boeketeffect.