Zo koop je voordelig de perfecte recreatiewoning

geplaatst op 06-12-2022
 Tweede woning 
Voor veel mensen is het bezitten van een recreatiewoning een aantrekkelijke gedachte. Je brengt er zelf je vakanties door en verhuurt het huis de rest van het jaar. De financiering vormt vaak een struikelblok. Huizenprijzen zijn enorm hoog en het aanbod is klein. Daarom is alle hulp welkom wanneer je op zoek bent naar een geschikte recreatiewoning. Met de onderstaande tips bespaar je zoveel mogelijk kosten op randzaken en voorkom je dat de aankoop van een tweede huis een miskoop .
alt

Ga op zoek naar een goedkope notaris
Wanneer je een huis koopt kom je niet om de notaris heen. Je hebt op z'n minst een leveringsakte nodig. Wanneer je gebruik maakt van een hypotheek dien je daarvoor ook langs de notaris voor goedkeuring. Het proces ziet er bij iedere notaris hetzelfde uit en ze hebben allemaal dezelfde bevoegdheden. Maar de prijzen onderling verschillen sterk. Daarom is het vinden van een goedkope notaris een mooie en gemakkelijke manier om alvast wat kosten te besparen. Wanneer je toch bij de notaris bent is je testament opstellen wellicht ook een goed idee. Hierdoor sla je met je bezoek meerdere vliegen in één klap.

Vergelijk hypotheken en kies desnoods voor een onafhankelijk adviseur
Wie ooit gezocht heeft naar de voordeligste hypotheek weet dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Er zijn tal van voorwaarden waar je rekening mee dient te houden. Tegelijkertijd is de keuze die je maakt zwaarwegend. Want je zit er meerdere jaren aan vast en vergelijkbare contracten liggen duizenden euro's uit elkaar. Voor veel mensen is het verstandig om een adviseur in te schakelen. Dat kost een vast bedrag maar dan weet je wel dat je de beste deal krijgt. Hypotheekadviseurs vergelijken prijzen van talloze aanbieders en kiezen de meest ideale hypotheek voor jouw individuele situatie.

Neem geen overhaaste beslissingen|
Het bezitten van een recreatiewoning is voor velen een droom. Wanneer het zover is zijn ze zo enthousiast dat ze de negatieve aspecten over het hoofd zien. Het is bijvoorbeeld onverstandig om het eerste het beste huis te kopen. Er zijn namelijk meer factoren van belang dan het gevoel dat je bij een woning hebt.

Bekijk zoveel mogelijk recreatiewoning om een indruk te krijgen
Verzamel zoveel mogelijk indrukken wanneer je van plan bent om een huis te kopen. Wanneer je een aantal opties hebt gezien krijg je een veel beter beeld van de markt. Je weet wat je ongeveer krijgt voor het budget dat je hebt. Kort samengevat ben je beter in staat om een woning te beoordelen.

Beoordeel de omgeving van het huis
Het beoordelen van de omgeving klinkt als vanzelfsprekend, vooral wanneer je een recreatiewoning koopt. Maar sommige straten en buurten zien er 's avonds heel anders uit dan overdag. Breng daarom meerdere malen een bezoek aan het onderkomen dat je op het oog hebt. Hierdoor krijg je pas echt een goede impressie van hoe het is om er te wonen. Want je koopt een recreatiewoning om er jaren, het liefste decennia, van te genieten. Het zou zonde zijn wanneer je overhaast de verkeerde keuze maakt.