Zo maak je je recreatiewoning vakantieproof!

geplaatst op 17-06-2024
 Tweede woning 
Ben je van plan om een recreatiewoning aan te kopen of heb je deze recentelijk al gekocht? Dan ben je daar natuurlijk hartstikke blij mee, maar tegelijkertijd heerst er bij veel mensen soms ook verwarring. Een recreatiewoning is immers anders dan je normale woning. Doorgaans zijn ze wat kleiner, maar ze hebben ook een andere functie. In je ‘normale’ woning wordt gewoon geleefd. Het is de plek waar je terugkeert van je werk en waar je tijd aan het huishouden besteedt en ga zo maar verder.
alt

Een recreatiewoning heeft vooral een plezierfunctie. Het is de plaats waar je naartoe gaat om heerlijk te ontspannen. Even los van de normale wereld en optimaal genieten van het strand of de bossen. Natuurlijk ben je tijdens je vakantie veel weg, maar het is wel handig om je recreatiewoning ook vakantieproof te maken. 

Veel aandacht aan de tuin besteden 

Als je een mooie tuin bij de recreatiewoning hebt, dan doe je er goed aan om daar veel aandacht aan te besteden. Allereerst is het belangrijk om slim te zijn. Je hebt tijdens je vakantie geen zin om veel tijd te spenderen aan het onderhoud van je tuin en daarom is het relevant om de tuin van je recreatiewoning heel onderhoudsvriendelijk te maken. 

Daarnaast is het ook relevant om je tuin te voorzien van leuke spullen die echt bij de vakantie horen. Daarbij kun je allereerst denken aan een mooie barbecue. Wie houdt er nou niet van een lekker bbq-feestje na een lange vakantiedag? Als je vakantiehuis echt in de natuur staat, dan hoort daar natuurlijk ook een picknicktafel bij. Zorg natuurlijk ook voor mooie loungebanken, want daarop kun je heerlijk een boek lezen of genieten van een film op je tablet. Of gewoon lekker liggen en genieten van de natuur! 

Zorg met een praktische indeling voor meer slaapruimte

Het is belangrijk om je tijdens je vakantie fit te voelen, want je gaat ongetwijfeld veel ondernemen. En wat is het fundament van een fitte dag? Precies, voldoende slaap pakken! Om die reden is het ook belangrijk om de slaapruimte praktisch in te delen, zodat je geen last hebt van elkaar.

We gaven immers al aan dat een recreatiewoning doorgaans kleiner is dan je normale woning. Dus je hebt ook al sneller te maken met geluidsoverlast. Met een praktische kamerindeling loop je waarschijnlijk niet tegen dat probleem aan.

Interieur met als doel om te relaxen 

Je doet er goed aan om het interieur van je recreatiewoning zo eenvoudig mogelijk te houden. We raden je dan ook aan om voor een minimalistisch interieur te gaan. Daarvan word je rustig in je hoofd en tegelijkertijd ben je dan minder tijd kwijt aan schoonmaken. Er staan immers minder spullen om af te stoffen!