Zorgverzekering afsluiten in het buitenland

geplaatst op 05-10-2017
 Zomervakantie 
alt

Heb je een recreatiewoning in het buitenland? Zorg er in dat geval voor dat je goed bent voorbereid op je verblijf in deze recreatiewoning. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over de verplichte verzekeringen voor je verblijf in het buitenland? In Nederland is het voor iedere burger verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Met een zorgverzekering word je beschermd tegen de kosten die het ziekenhuis, een arts of een medisch specialist rekent voor een behandeling. Deze ziektekostenverzekering dekt vaak echter niet alle kosten die je in het buitenland maakt. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Dekking van een zorgverzekering in het buitenland

Een zorgverzekering die je in Nederland afgesloten hebt is ook in andere delen van de wereld geldig. Wanneer je een operatie in de Verenigde Staten of Spanje moet ondergaan, zullen de kosten voor deze operatie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit je Nederlandse zorgverzekering. Houd er echter rekening mee dat je zorgverzekeraar hierbij kijkt naar de Nederlandse tarieven voor operaties. Zeker de operaties in de Verenigde Staten zijn aanzienlijk duurder dan in Nederland. Dit maakt dat je soms behoorlijk bij moet betalen!

Tip: een zorgverzekering vergelijken bij het afsluiten hiervan kan je helpen bij het in kaart brengen van de kosten die wel en niet vergoed worden door je verzekeraar.

Aanvullende reisverzekering afsluiten

Om beter gedekt te zijn voor de kosten die medische ingrepen in het buitenland met zich meebrengen, is het verstandig om een extra reisverzekering af te sluiten. Een nadeel aan een reisverzekering kan zijn dat je met deze extra verzekering dubbel gedekt bent voor bepaalde kosten. Om een dergelijke situatie te voorkomen kan het raadzaam zijn om vooraf uit te zoeken hoe hoog de tarieven in buitenlandse ziekenhuizen zijn. Wanneer deze tarieven veel hoger zijn dan in Nederland, kan het afsluiten van een aanvullende reisverzekering een slimme keuze zijn.