3 bijzondere bezienswaardigheden in Frankrijk

geplaatst op 11-04-2017
 Zomervakantie 
alt

Frankrijk is een land met veel schoonheid. Mooie monumenten, veel grandeur en een prachtige cultuur. Wie van Frankrijk houdt, laat deze liefde niet zomaar los. De mooie plekken die het land herbergt zijn er te veel om op te noemen. Toch noemen we hieronder 5 bijzondere bezienswaardigheden die u zeker niet gemist mag hebben.

Parijs

We beginnen maar meteen met de hoofdstad: Parijs. Parijs is voor veel mensen de stad van de liefde. Het is tevens de belangrijkste toeristische trekpleister van Frankrijk. Ieder jaar komen miljoenen toeristen deze stad bezoeken. Ze genieten van een imposante centrum met veel grandeur. Uieraard ook van de Parijse highlights. De bekendste is uiteraard de Eiffeltoren. Maar ook het Louvre, de Sacre Coeur, de Notre Dame, het Montmatre, de Arc de Triomphe en de Seine zijn zeker de moeite waard op te zien. Of misschien is het een leuk idee om de rosse buurt van Parijs te bezoeken met een van de beroemdste nachtclubs van de wereld: de Moulin Rouge.

Mont Saint Michel

Het zeer bijzondere getijde eiland Mont Saint-Michel is adembenemend om te zien. Het ligt voor de kust van Bretagne maar behoort uiteindelijk tot Normandië. De Mont Saint-Michel ligt op ongeveer 1 kilometer van de kust en is bij eb te voet te bereiken. Wat het zicht op het getijde eiland bijzonder maakt is dat de wijde omgeving vlak is waardoor de imposante berg met kerk op het eiland goed te zien is. Frankrijkliefhebbers moeten dit eiland zeker hebben gezien! Sinds 1979 staat deze plek (en de omliggende baai) op de Werelderfgoedlijst an Unesco. Op het eiland staat de Abdij van Le Mont-Saint-Michel.

Franse kastelen

Wist u dat er in heel Frankrijk meer dan 500 kastelen te vinden zijn? Kijk eens op deze website met uitstapjes in Frankrijk.

De meeste kastelen zijn nog altijd in uitstekende staat, maar een aantal is door de jaren heen ook tot bouwval omgetoverd. Zeer veel kastelen vinden we in het Loire gebied. Langs deze rivier liggen maarliefst zo’n 140 kastelen. Hieronder behoren het Kasteel Chambord, Kasteel van Chinon en het Kastel van Villandry als bekendste trekpleisters. Het allerbekendste kasteel van Frankrijk is dat van Versailles (net onder Parijs). Dit kasteel is in de veertiende eeuw uitgebouwd door Lodewijk. Voor het publiek zijn tijdens de zomer veel Franse kastelen geopend. In de zomervakantie is het daarom zeker de moeite waard om een kastelentocht te ondernemen. Dit kan met of zonder gids.