3 bijzondere locaties voor een vakantie onder de Hongaarse zon

geplaatst op 08-11-2023
 Zomervakantie 
Hongarije is naar alle waarschijnlijkheid niet meteen het eerste (vakantie)land waar je aan denkt wanneer je tijdens de zomermaanden op vakantie wil. Dit gezegd hebbende beschikt het land wel over een zacht submediteraan klimaat. Daarnaast is het zo dat ook de meer actieve reizigers er zeker voor kunnen kiezen om hier hun vakantie door te brengen. Op de verschillende meren die verspreid over het land zijn terug te vinden kan je namelijk niet alleen waterskiën, maar ook zeilen en surfen. Overweeg jij ook een vakantie onder de Hongaarse zon? Dan hebben wij in dit blogartikel alvast drie bijzondere locaties onder de Hongaarse zon voor jou op een rijtje gezet om te overwegen.
alt

Een zomervakantie in Hongarije aan het bekende Balatonmeer

Het Balatonmeer is de absolute place to be om te vertoeven tijdens de zomermaanden. Rondom dit prachtige meer zijn verschillende plaatsen terug te vinden die uitnodigen om te ontdekken en er te verblijven. Dit geldt onder meer voor het kuuroord Hévíz welke zich slechts op 6 kilometer afstand van het meer bevindt. Bijzonder aan deze locatie is het unieke, natuurlijke warmwatermeer dat je er aantreft. De temperatuur in het meer bedraagt nooit minder dan 25 graden. Het is bovendien ook het grootste warmwatermeer dat er bestaat. Bovendien vormt Hévíz zelf een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving. Heel wat mensen die een zomervakantie boeken naar Hongarije zijn het er dan ook met elkaar over eens dat er eigenlijk bijna geen betere plaats voor uit te kiezen valt dan Hévíz. Ook het ruime aanbod aan vakantiehuizen of recreatiewoningen die je aantreft in deze omgeving draagt hier uiteraard een behoorlijk steentje aan bij.

Siófok, de grootste badplaats van het land

Ben je van plan om om een zomervakantie te boeken en een kiest voor een vakantiehuis in Hongarije? Dan is de kans zeer groot dat je daarvoor in de richting van het bekende Balatonmeer zal trekken. Aan de zuidelijke oever van het meer treffen we de plaats 'Siófok' aan. De stad beschikt over een ruim strand met een lengte van 15 kilometer dat geleidelijk afloopt. Daardoor leent ze zich uitstekend voor gezinnen met kleine kinderen. Je treft hier bovendien niet alleen heel wat leuke cafés en bars aan, maar ook terrasjes en discotheken. Zo heeft deze plaats voor ieder wat wils te bieden, zeker tijdens de zomermaanden.

Een andere, meer prestigieuze badplaats in de buurt luistert naar de naam 'Balatonfüred'. Deze bevindt zich aan de noordelijke oever van het meer en staat internationaal bekend als kuuroord als gevolg van de aanwezige warmwaterbronnen. Niet alleen kan je hier heerlijk vertoeven op het water, daarnaast kan je hier ook prachtige wandeltochten ondernemen in het uitnodigende, glooiende landschap. Je zou er uiteraard ook perfect voor kunnen kiezen om beide plaatsen te combineren.

Centraal-Transdanubië, een prachtige regio voor verliefde stellen

Stellen die ervoor kiezen om hun zomervakantie naar Hongarije te boeken trekken bijzonder vaak naar een gebied dat zich bevindt tussen Boedapest en het Balatonmeer. We hebben het dan meer concreet over de regio Centraal-Transdanubië. Het betreft hier een romantisch gebied dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van niet alleen koninklijke steden, maar ook glooiende heuvels, prachtige burchten en indrukwekkende rotsen. Bovendien tref je hier ook eikenbossen aan evenals een zwemmeer.

Een bijzonder geliefd vakantieplaatsje in het Westen van Hongarije luistert naar de naam 'Zalakaros'. Dit kuuroord geniet wereldwijde naam en faam door de thermenbaden die hier terug te vinden zijn. Wil je tijdens je zomervakantie graag ook een stukje van de Hongaarse natuur ontdekken? Ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres. In de omgeving van Zalakaros zijn immers een groot aantal prachtige wandelroutes terug te vinden.