Waarom de vakantie in Spanje doorbrengen? Om deze redenen!

geplaatst op 13-10-2023
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Zon, zee, strand, passie, bergen, cultuur en geschiedenis. Allerlei elementen om Spanje mee uit te drukken. Niet voor niets reizen er elk jaar veel Nederlanders die kant op. Het is een populair vakantieland en niet alleen omdat er omdat de zon veel schijnt. Eet tapas, zie de werken van Picasso, bewandel Santiago de Compostella of bekijk een flamenco voorstelling. Er zijn nog zoveel meer redenen waarom jij je volgende vakantie naar Spanje moet plannen. Ik geef je in een notendop vijf redenen waarom jouw volgende vakantie naar Spanje moet gaan.
alt

De temperaturen zijn er vrijwel altijd aangenaam
Dat de zon vrijwel altijd schijnt is één van de redenen waarom veel Nederlanders naar Spanje trekken. Veel Zuid-Spaanse steden zijn een goede plek om te overwinteren, een bekende plek is Benidorm of Alicante. Maar ook in de zomer trekken veel kustplaatsen toeristen aan. Een bekende bestemming is de Costa Brava of Costa del Sol. De Canarische eilanden hebben het hele jaar door een temperatuur van 20 – 25 graden. De rest van Spanje heeft wel iets meer zomer- en wintertemperaturen, al is dit aanzienlijk beter dan in Nederland.

Een mix van bergen en strand
Het leuke aan Spanje is dat het beiden heeft: de bergen en het strand. In het noorden heb je de Pyreneeën, in het zuiden, Andalusië, ligt de Sierra Nevada. En de hoogste berg ligt in Tenerife, de Teide genaamd. Spanje wordt grotendeels omgeven door de Middellandse Zee. De bekendste kust is de Costa Brava die helemaal in het noorden ligt. Wat zuidelijker liggen de langgerekte zandstranden van de Costa Daurada. Bij Alicante ligt het beroemde Costa Blanca, waar steile kusten afgewisseld worden met rotsen. In het zuidelijkste puntje van Spanje vind je de Costa del Sol. Alle eilanden worden gekenmerkt door rotsen, heuvelachtige plekken en witte stranden.

Perfect voor een stedentrip
Spanje is een perfect land als je steden wilt bezoeken. Het heeft zoveel leuke steden dat je vaker dan eens terug moet komen. Neem alleen al de culturele hoofdstad Madrid. Het Museo del Prado of het park in het midden van de stad. Barcelona, stad der wonderen en bekend door Gaudí, Miró en Dalí. Internationaal en zoveel te zien. Ontdek De stad van kunst en Wetenschap in Valencia of ga naar romantisch Sevilla. In het zuiden heb je ook veel steden die Moorse invloeden hebben, wat je overigens goed terugziet in het Alhambra in Granada.

Spaans hapjes en drankjes
Spanje is meer dan alleen tapas, ook al zijn deze overheerlijk. In vrijwel elk dorpje of grote stad kun je ze krijgen, de kleine stukjes maaltijd: van vlees tot vis, van aardappeltjes tot brood. Homemade paella met vers gevangen vis is zeker ook niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Combineer je eten met een verfrissende cerveza of drink een koud glas cava (champagne). Heb je zin om te borrelen? De Spanjaarden doen dit vaak met rode wijn of een glaasje sangría.

Geschikt voor ieder budget
Spanje is geschikt voor ieder budget. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je wilt. Het is een land waar je hotels kunt vinden, maar waar je ook prima kunt kamperen. Voor een paar euro kun je heerlijk dineren en over het algemeen zijn de toeristische musea wat duurder. Ook reizen is er niet duur: ga met het openbaar vervoer. Als je net wat buiten het centrum gaat zitten of niet in de duurste wijken betaal je gelijk een stuk minder voor je hotel. Maakt het je niet uit? Je vindt er de meest luxe hotels die je maar wilt, pal aan het strand of in de chicste wijk van de stad.

Al met al is Spanje een land waar je meer dan eens naartoe moet gaan. Is het niet vanwege het weer? Dan is het wel vanwege de hoogstaande architectuur en cultuur. Ook de eilanden rondom het vasteland van Spanje zijn de moeite waard. De ruige natuur is uitermate geschikt voor wandelen. Spanje staat vol met musea en heeft heel wat locaties die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Je raakt niet snel uitgekeken. Als je nog niet overtuigd was van dit prachtige land, ben je dat nu wellicht wel!