3 kleine maar effectieve klussen om je recreatiewoning op te knappen

geplaatst op 21-09-2023
 Tweede woning 
Heb je een fijne recreatiewoning waar je graag bent? Recreatiewoningen zijn gewoon de perfecte plek om er even tussenuit te gaan, of het nu helemaal in je eentje is ergens in een bos, of met een groep vrienden. Om je tijd in deze woning nog aangenamer te maken, moet je af en toe wat klusjes doen om je huisje mooi te houden. In dit artikel bespreken we drie kleine, maar effectieve klussen die je kunt doen om je vakantiehuis op te knappen. Lees verder!
alt

Een frisse verflaag

Het is handig om je recreatiewoning een nieuwe laag verf te geven. Of je nu in het bos, in de bergen, of aan het strand zit, verf kan je huis er frisser uit laten zien. Kies gewoon kleuren die passen bij de plek en sfeer die je wilt. En hoe ziet de buitenkant van je woning eruit? Kijk of de verf afbladdert en of er hout beschadigd is door zon en regen. Repareer deze dingen eerst met festool gereedschap bij mastertools.nl. Gebruik goede verf en kwasten zodat het lang mooi blijft. En vergeet niet om binnen ook wat nieuwe verf op de muren te doen. Dat kan de binnenkant van je huis direct mooier maken. Denk er ook aan om deuren, kozijnen en plafonds op te knappen. Het lijkt misschien niet veel, maar het maakt echt een verschil.

Verbeter je buitenruimte

Zorg ervoor dat de buitenkant van je recreatiewoning er mooi uitziet, net als de binnenkant. Hier zijn een paar makkelijke manieren om dat te doen: Als je een terras hebt, kijk dan of het in goede staat is. Vervang kapotte planken en maak alles goed schoon. Zet wat nieuwe stoelen en kussens neer voor meer comfort. In de tuin kun je kleurige bloemen planten, zodat het er gezellig uitziet. En natuurlijk moet je de tuin goed verzorgen, zodat het er altijd mooi uitziet. 's Avonds kun je buitenlampen installeren om een gezellige sfeer te creëren. Lantaarns, sfeerverlichting of lampen zijn goede opties. Zo kun je ook 's avonds van je buitenruimte genieten.

Keuken en badkamer upgrades

Het is slim om de keuken en badkamer in je recreatiewoning te verbeteren, want daar breng je meestal veel tijd door. Zelfs kleine veranderingen kunnen een grote invloed hebben. Je kunt bijvoorbeeld oude keukenapparaten vervangen door modernere, energiezuinige modellen om de keuken handiger te maken. En heb je nog wat budget? Misschien kun je dan nieuwe aanrechtbladen en kasten plaatsen, waardoor de keuken er heel anders uitziet. In de badkamer kun je de oude kranen en douchekoppen vervangen door nieuwe regendouches, waardoor het douchen comfortabeler wordt. En extra opslagruimte  in de keuken en badkamer is altijd fijn, want dat maakt deze ruimtes handiger in gebruik. Het opknappen van je recreatiewoning hoeft geen enorme renovatie te zijn. Met deze kleine stappen kom je al een heel eind!

1 reactie

Dirk Leusink op 27-09-2023 om 11:03
Leuk artikel maar je kunt als je ervoor openstaat nog veel meer. Ik heb zelf enkele jaren geleden een vakantiehuis als opknapper gekocht en heb deze o.a. van nieuwe tegels in badkamer en toilet voorzien. Ik heb zelf een houten zoldervloer verwezenlijkt en ook de deurtjes van keuken heb ik stuk voor stuk gereinigd en daarna van een nieuwe verflaag voorzien. Ook heb ik het een lek in het dak gefixt door middel van het leggen van nieuwe dakpannen en ook de goten en hemelwaterafvoeren zijn gelijktijdig aangepakt. Ik geniet inmiddels al enige tijd van mijn opgeknapte woning en verhuur deze ook ook in bepaalde tijden van het jaar aan mensen die er als vakantiehuis gebruik van willen maken. Vaak krijg ik van hen positieve recensies over hoe leuk ons huisje is.
Reactie plaatsen